Zij die vecht (Long Acre serie deel 3) van Roni Loren

Taryn is een overlevende van de schietpartij op het gala van Long Acre High School. Tijdens die avond verloor ze haar jongere zusje. Alleen niemand weet dat het haar schuld is dat haar zusje er niet meer is. Ze kan de ingrijpende gebeurtenis niet vergeten en ze kan het zichzelf al helemaal niet vergeven.

Shaw Miller werd als de broer van de schutter op Long Acre High School door iedereen herinnerd aan de gebeurtenis. Hij besluit om zijn leven om te gooien. Hij verandert zijn uiterlijk, zijn naam en zijn leven. Zo staat hem niets meer in de weg om opnieuw te kunnen beginnen. Dat is ten minste wat hij denkt, maar is dit ook zo?

We zijn inmiddels bij het derde deel aangekomen in de Long Acre serie en we volgen nu de derde vriendin uit het kleine groepje die de beruchte avond heeft weten te overleven. Ondanks dat de serie bij ieder personage terugblikt naar de avond waarop alles veranderde, vind ik het niet vervelend worden. Je zou denken dat je dan op een gegeven moment zal gaan zitten van ja nu weet ik wel wat er gebeurd is en dat hun de overlevende zijn, maar juist doordat het door meerdere personages belicht wordt krijg je vanuit iedereen hun kijk op die gebeurtenis. De kracht van de schrijfster vind ik dan ook echt dat ze het niet vervelend maakt om weer een terugblik er naar te geven en de herinnering te geven van je bent een overlevende. Het maakt het verhaal zoveel sterker vind ik doordat ze bij iedereen een andere input weet te geven en ook de effecten op de personages iedere keer anders maakt ondanks dat ze allemaal door hetzelfde heen zijn gegaan. Je vliegt net als bij de eerste twee delen door het verhaal heen en je wilt gewoon door blijven lezen.

Taryn heeft op de avond van de schietpartij haar jongere zusje verloren en ze geeft zichzelf hier heel erg de schuld van. Ze heeft voor haar werk de analyse van hoe het zover is gekomen dat de schutters dit hebben kunnen doen en hoe dit in de toekomst voorkomen kan gaan worden, ze wilt dit heel graag een succes laten worden en steekt hier dan ook veel tijd in. Ze is een echter doorzetter en zet alles opzij om haar doel voor elkaar te kunnen krijgen, je zou zeggen in tegenstelling tot haar medepersonages Shaw. Shaw is een jongen die zijn hele leven overhoop heeft gehaald, omdat hij niet langer gezien wilt worden als de broer van de schutter die zoveel op zijn geweten heeft. Hij heeft zijn naam veranderd en zijn uiterlijk in de hoop dat hij hierdoor opnieuw kan beginnen. Zijn verhaal is net zo aangrijpend als het verhaal van Taryn want beide gaan ze gebukt onder een hele hoop schuldgevoel. Hun vertrouwen in elkaar is vanaf het eerste moment al zo mooi beschreven en de band die ze krijgen met elkaar is net zo mooi in het verhaal verweven. Maar er komen obstakels op de weg als ook de laatste puzzelstukjes uitgesproken worden. Naast Taryn en Shaw volg je ook nog de vriendinnengroep en hierdoor blijf je ook nog steeds meelezen in het leven van Liv en Rebecca en met de laatste vriendin Kincaid.

Kincaid is als laatste aan de beurt om haar verhaal met ons te delen en wat ben ik daar toch benieuwd naar. Ze is een personage die me al gelijk nieuwsgierig heeft gemaakt naar haar kant van het verhaal. Het is tot nu toe nog steeds een prachtige serie en ik ben zo blij dat ik met deze serie verder kan, maar ergens kijk ik ook niet uit naar het laatste deel want dat betekend dat ik deze serie af ga sluiten en dat wil ik eigenlijk nog niet.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *