Hij die blijft (Long Acre serie deel 2) van Roni Loren

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel mensen om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven en een van hun is Rebecca. Ze wordt door de wereld gezien als overlever, maar zo voelt ze zich niet. Ze kan de verschrikkelijke avond niet vergeten en stort zich op haar werk als advocaat om iedere zaak te kunnen winnen.

Wes probeert zijn leven weer op te pakken nadat hij alles kwijt is geraakt na een heftige scheiding. Hij is zijn restaurant, de helft van de bankrekening kwijt en mentaal heeft hij ook een klap gekregen. Als hij een getuige is van een straatroof en het slachtoffer redt wordt zijn leven plotsklaps een stuk ingewikkelder. Het slachtoffer is namelijk niemand minder dan de advocate die zijn ex heeft bijgestaan om hem volledig te ruïneren. Kan Wes zich hier overheen zetten?

Roni Loren is terug met het tweede deel in de Long Acre serie en we volgen nu Rebecca, zij is onderdeel van de vriendinnengroep waar we in het eerste deel al kennis mee hebben gemaakt. De schrijfstijl van Roni Loren is fijn en ondanks de zwaarte van het onderwerp waar het vooral omdraait en de nasleep die het heeft voor de personages vlieg je door het verhaal heen. Ze weet het verhaal goed te brengen door af en toe flashbacks te geven naar de bewuste avond, maar richt zich vooral op hoe het verder gaat in het leven en welke obstakels daarbij naar boven komen.

Rebecca kan de bewuste avond niet vergeten en stort zich hierdoor volledig op haar werk als advocate. Ze wilt iedere zaak winnen, maar je merkt al vrij snel dat ze ook niet helemaal goed in haar vel zit en hierdoor ook niet op de juiste plek lijkt te zitten. De gala avond heeft voor Rebecca een fysieke maar ook een mentale plek achtergelaten hierdoor reageert ze heel heftig op bepaalde dingen die gebeuren. Als Rebecca slachtoffer wordt van een straatroof krijgt ze hulp van Wes. Wes is een man die net een scheiding achter de rug heeft en hierdoor een moeilijke tijd doormaakt. Hij is alles wat hem dierbaar was, namelijk zijn restaurant, en de helft van zijn bankrekening kwijtgeraakt. Hoewel het een man is die het hart zeker op de juiste plek heeft, doet het hem wel iets dat hij juist Rebecca heeft geholpen. De personages hebben genoeg meegemaakt en de weg naar elkaar toe gaat dan ook niet zonder de nodige obstakels die overwonnen moeten worden, maar als het zover is voel je gelijk dat er een hele diepe connectie tussen de twee is. Hun aantrekkingskracht is eigenlijk bij de eerste ontmoeting al aan het knetteren en dat gaat het hele boek zo door. De straatroof heeft ook nog een nasleep in het verdere verhaal, want ook daar zit meer achter.

Het is een verhaal dat bij je binnen kan komen, maar ook een verhaal waar je helemaal in getrokken wordt. Ik heb ontzettend van dit verhaal genoten en deze serie is nu al met deze eerste twee delen een favoriete serie van me. Ik ben heel benieuwd naar het derde deel in deze reeks en welke vriendin uit de groep dan haar verhaal mag gaan vertellen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *