Door een roze bril van Vannessa Thuyns

Psychologe Stella krijgt een onmogelijke opdracht. Ze moet op korte termijn een team coachen die elkaar continu in de haren vliegt. Ze verruilt met tegenzin haar eigen praktijk en huis in Friesland voor een tijdelijke logeerplek bij haar beste vriendin Pleun in het hartje van Amsterdam. Het leven in de bruisende stad bevalt haar stiekem best goed, maar hoe moet het dan met haar jeugdliefde Hidde? Friesland verlaten is geen optie, want dat houdt de herinneringen aan haar dierbare overleden moeder springlevend. Heeft haar tweestrijd niet iets te maken met een van de teamleden die even aantrekkelijk als ongrijpbaar is?

Dat Vannessa Thuyns thuis hoort tussen de Nederlandse feelgood vijf dames is voor mij geen verrassing meer, want wat kan zij goed schrijven. Haar verhalen hebben eigenlijk alles wat ik zoek in een feelgood, het heeft een diepere laag, maar toch sla je het boek dicht met een lach op je gezicht. De balans tussen alles weet ze goed te brengen en dit zorgt voor een fijne paar uur even helemaal niks anders dan dit heerlijke boek.

Stella heeft het allemaal goed voor elkaar, ze heeft een goedlopende psychologie praktijk, heeft haar jeugdliefde Hidde en ze woont in het rustige Friesland. Friesland is niet alleen haar thuis, maar heeft ook herinneringen aan haar dierbare moeder hierdoor wilt Stella ook niet weg. Ze krijgt alleen een onmogelijke opdracht om zo snel mogelijk een team bij elkaar te brengen die elkaar constant in de haren vliegt. Hierdoor verruilt ze haar plekje voor een tijdelijke logeerplaats bij haar beste vriendin Pleun in hartje Amsterdam. Al snel komt ze erachter dat het leven haar daar best wel goed bevalt of heeft het iets te maken met een van de teamleden waar ze mee werkt? Stella heeft het met sommige dingen heel moeilijk die haar rouwverwerking een soort van in de weg lijken te staan. Een van de teamleden, Thijs, waar ze mee moet werken heeft een raar effect op haar. Hij is aantrekkelijk maar door zijn gedrag zo onbereikbaar. Hij heeft een houding aangenomen die eigenlijk niet bij hem past, maar zijn reden ervoor is wel heel logisch. Beide personages gaan op hun eigen manier met dingen om, maar doordat ze veel met elkaar werken groeien ze ook en niet alleen naar elkaar toe.

Wat is dit weer een heerlijk verhaal van Vannessa Thuyns ik vind het zo jammer dat ik het boek zo snel uitgelezen heb ik had hier graag nog even wat langer van willen genieten. Maar zoals ze zeggen aan al het moois komt een eind en dat is in dit geval ook zeker waar. Ben je nog op zoek naar een boek dat je kan raken, maar die je ook even een paar uur in het verhaal weet te trekken dan is dit zeker een boek om te gaan lezen. Deze schrijfster hoort zeker tot een van mijn favorieten van eigen bodem en ik ben blij dat ik nog een aantal boeken van haar heb liggen en ik hoop dat er nog meer bij gaan komen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *