Wat je zegt zie je zelf van Jacodine van de Velde

De zeventienjarige Marscha voelt zich ellendig als ze voor drie weken met haar ouders en haar broertje aankomt op de camping Le Tournesol. Haar eetstoornis komt reist gewoon met haar mee. Hoewel ze dolgraag het normale leven weer wilt oppakken blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Ze wordt de hele dag door geconfronteerd met haar onzekerheden en angsten. Al snel leert Marscha Ruben kennen, hij is werkzaam op de camping en is een vrolijke en aantrekkelijke jongen. Hij lijkt alles te zijn wat zij niet is, maar ook Ruben heeft zo zijn problemen te hebben. Maakt dit dat ze dichter bij elkaar komen of wordt het hierdoor alleen maar moeilijker?

Jacodine van de Velde kende ik al van haar feelgood boeken, maar dit young adult boek wist me heel erg te raken. Jacodine van de Velde weet je als lezer zo mee te laten voelen met de personages en beschrijft alles zo realistisch dat je gewoon niet kan stoppen met lezen. Dat dit haar eerste young adult boek is, kan ik haast niet geloven.

Marscha is een zeventienjarige vrouw die heel erg worstelt met haar eetstoornis en het hier ook psychologisch heel zwaar mee heeft. Dit heeft niet alleen invloed op haar, maar ook zeker op de rest van haar gezin. De worstelingen die ze meemaakt worden zo goed geschreven en ik herkende de onzekerheid van dit personage ook heel erg. Ruben wekt al snel haar interesse, hij is aantrekkelijk maar ook vrolijk. Maar ook Ruben worstelt met problemen en dat wordt langzaam in het boek bloot gelegd. Beide hebben zo hun rugzakje en hun onzekerheden, maar hoe ze hier mee omgaan is zo goed beschreven. Het verhaal is aangrijpend, maar ook heel erg hoopvol.

Dit verhaal wist me heel erg te raken en is zeker een favoriet boek geworden. Ik vind het knap en goed dat Jacodine van de Velde dit soort verhalen schrijft en daarmee je ogen een beetje kan openen voor de mensen om je heen die hier misschien mee te maken hebben. Ik ben heel erg benieuwd naar het volgende los te lezen boek in deze reeks en of die me net zo weet te raken als dat dit eerste boek heeft gedaan.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *