In het wilde weg van K.A. Tucker

Calla Fletcher was twee toen haar moeder haar meenam uit de wildernis van Alaska en weg van haar vader. Op haar zesentwintigste is het drukke leven in Toronto het enige wat ze kent. Hier komt verandering is als haar vader laat weten dat zijn dagen geteld zijn. Calla vertrekt naar Alaska met het plan om er alles uit te halen wat haar nog gegund is in de tijd met haar vader.

Ze rekent alleen niet op Jonah, de stille, mysterieuze en trotse piloot van het chartervliegtuigbedrijf van haar vader. Hij is tot op het bot een Alaska man en vind Calla maar een verwend stadsmeisje die niks te zoeken heeft in de wildernis. Zij is vastbesloten om het tegendeel te bewijzen. Langzaam maar zeker begint ze gevoelens te krijgen voor Jonah. Alleen hij gaat nooit weg uit Alaska en zij wilt er niet blijven. Ze wilt niet dezelfde fout maken als dat haar ouders al die jaren geleden hebben gemaakt, maar heeft ze nog wel een keuze?

K.A. Tucker heeft een prachtig verhaal geschreven die zich midden in de wildernis van Alaska afspeelt. Het verhaal heeft alles erin zitten van een enemies to lovers trope tot het opnieuw opbouwen van relaties tussen een vader en een dochter. De manier waarop K.A. Tucker het verhaal heeft geschreven is heel fijn en zorgde voor best wel wat emoties die loskwamen.

Calla heeft nooit iets anders gekend dan het drukke leven in Toronto, maar zodra ze hoort dat de dagen van haar vader geteld zijn laat ze alles achter zich. Ze vetrekt naar Alaska het land waar ze heeft gewoond tot ze twee jaar oud was en haar moeder haar meegenomen had. Haar leven stond in Toronto al op een kruising, dus dit was een mooie uitvlucht. De relatie met haar vader is niet wat het geweest is door verschillende dingen die er zijn gebeurd, maar de puzzelstukjes tot het opbouwen van weer een nieuwe vader en dochter band worden mooi in elkaar geschoven. Naast Calla leren we ook het mannelijke hoofdpersoon Jonah kennen, hij laat al gelijk merken dat hij niet vind dat ze thuishoort in Alaska en dat ze maar een verwend stadsmeisje is. Hun spanningen naar elkaar toe komen tot diverse botsingen, maar zijn ook op hun eigen manier goed verweven met elkaar. Beide personages willen elkaar van het tegendeel bewijzen en dat leidt soms tot leuke momenten, maar ook zeker tot momenten die je raken doordat ze beide een inkijkje geven in het leven dat ze hebben gehad. Het verhaal heeft diverse wendingen, maar alles past goed in elkaar en wordt tot een mooi geheel gebracht.

Ik ben heel benieuwd naar een volgend boek van K.A. Tucker want dit eerste boek van haar smaakte zeker naar meer. Hopelijk worden er in de toekomst nog meer boeken van haar vertaald.

Ik wil April Books bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *