Het lot van de storm van Geert-Jan Volp

Onder de eeuwig brandende zon, ligt een stad die is opgebouwd door mensenhanden. Xander raakt hier betrokken in noodlottige plannen. Zijn beproeving verstrengeld zijn lot met anderen en samen doen ze een ontdekking die hun levens voor altijd zal tekenen.Als de karavaan van de vader van de katachtige Elaria slachtoffer wordt van een misdrijf, voelt ze zich gedwongen om op onderzoek uit te gaan. Haar keuzes brengen haar bestaan in gevaar, maar ze zal niet rusten tot ze de waarheid boven water heeft.Duizenden jaren geleden vernietigden de heersers van de wereld bijna hun planeet. Echter is het alleen een kwestie van tijd tot oude machten terugkeren en hun ambities de wereld opnieuw zullen verwoesten. Kan dit nog gestopt worden?

Geert-Jan Volp is met deze roman gedebuteerd en hij heeft een fijne aangename schrijfstijl. Hij neemt de tijd om een goede omgeving te beschrijven met daarin de bijbehorende personages.

Xander is een jongen die betrokken raakt bij plannen waar hij eigenlijk niet bij betrokken wilde raken. Doordat hij zich in sommige situatie snel bij dingen neerlegt wordt zijn lot verweven met andere personages en dat heeft soms vervelende gevolgen. Hij ontwikkeld zich goed gedurende het verhaal en je ziet hem groeien. Naast Xander maken we ook nog kennis met diverse andere personages die een rol in zijn stuk van het verhaal hebben. We volgen ook de katachtige Elaria die na een misdrijf op de karavaan op onderzoek uit gaat. Ze is een vrouw die niet snel opgeeft en zich hierdoor soms in de nesten kan werken. Ook Elaria brengt nog meer personages mee in haar deel van het verhaal. Alle bijpersonages hebben soms een grote rol, maar meestal een kleine rol en ondanks dat ze misschien geen grote invloed hebben wordt er een duidelijk beeld van ze gemaakt.

Het is op zich een goed verhaal, maar doordat de hoofdstukken lang zijn las het voor mij in ieder geval niet snel weg. Het verhaal sluit af met een cliffhanger en eigenlijk ben ik wel benieuwd waar dit verder heen gaat, maar ik hoop wel dat de hoofdstukken dan iets korter zijn.

Ik wil Godijn Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *