Duister hart van Rosemary Hart

Zijn gezicht staat in mijn ziel gegrift en hij spookt rond in mijn nachtmerries. Ik was er een getuige van dat hij iets verschrikkelijks deed en om de een of andere reden liet hij mij leven. Als ik net begin te geloven dat ik het eindelijk achter me kan laten, laat hij zien dat hij niet van plan is om me te laten gaan. Hij zegt dat ik zijn verlossing ben, maar ik weet dat hij mijn ondergang is. Alleen in de wildernis met de man die mijn grootste roofdier en mijn enige beschermer is, moet ik elk greintje innerlijke kracht vinden om te voorkomen dat ik mezelf verlies. Roofdieren zijn misschien mooi, maar hun aanraking blijft dodelijk. Kan ik tegenover hem overeind blijven?

Rosemary Hart heeft de eerdere versie van dit boek opnieuw uitgegeven om de aantrekkingskracht tussen de personages meer te kunnen verdiepen aangezien die niet past in een Young Adult verhaal. Het boek is eerder uitgebracht onder de titel Half face en hoewel de titel past bij het mannelijke hoofdpersonage vind ik de huidige titel beter passen. De schrijfstijl van Rosemary Hart is fijn en zorgt ervoor dat je door het boek heen vliegt.

Je volgt het verhaal van Liam en Juliet. Liam is een jongen die gedreven wordt door een duisternis in hem, waardoor hij afschuwelijke dingen doet. Geweld schuwt hij dan ook niet ook niet tegenover Juliet, maar voor haar wilt het goede in hem steeds meer naar boven komen. Hij is een jongen met twee kanten en wat dat betreft past de naam half face ook wel bij hem, maar die bijnaam heeft hij gekregen om een andere reden. Zijn verhaal is complex en de zoektocht naar de verlossing waar hij zo heilig van overtuigd is, is niet zonder gevaar. Juliet is een slachtoffer van een gewelddadige overval en leeft sindsdien in een soort van angst. Half face spookt rond in haar nachtmerries en de vraag waarom hij haar liet leven laat haar ook niet los. Op het moment dat ze het eindelijk los kan laten gebeurd het tegenovergestelde en wordt ze door het middelpunt van haar nachtmerries meegenomen. De aantrekkingskracht tussen de personages wordt mooi beschreven en je wilt eigenlijk alleen maar meer. De personages zijn als licht en duisternis voor elkaar, maar toch brengen ze dingen en veranderingen bij elkaar naar boven.

Dit is het eerste deel in een duet en door de cliffhanger ben ik ontzettend benieuwd naar het volgende deel en ik hoop dat we daar niet al te lang op moeten wachten.

Ik wil Rosemary Hart bedanken voor dit recensie-exemplaar en dat ik mee mag doen met de mini blogtour.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *