De Zilvervos (Legende van Esper serie deel 1) van Joke de Meyer

Schildknaap Veder woont al zijn hele leven in Arél. Het is de hoofdstad van het meest zuidelijk gelegen graafschap in het koninkrijk Esper. Een grote muur rondom de stad ontneemt alle stedelingen de vrijheid. Volgens graaf Alryn is het noodzakelijk om ze te beschermen tegen de gevaarlijke Sluipers die zich schuilhouden in de vervloekte Fluisterbossen. De ontevredenheid onder de bevolking groeit en als een van de kunstenaars zijn openlijke kritiek op Alryns beleid met zijn leven bekoopt is dat het begin van een revolutie. Het duurt niet lang voordat Veder een zware verantwoordelijkheid draagt en ontdekt dat de waarheid en de leugens moeilijk uit elkaar zijn te houden. Zeker als een ongezien kwaad de stad teistert en het ene dodelijke slachtoffer na het andere valt. Kan Veder de opgelegde verantwoordelijkheid aan?

Joke de Meyer heeft een fijne schrijfstijl en heeft een makkelijk weg te lezen Fantasy verhaal neergezet. Helaas wist het verhaal mij niet helemaal te overtuigen. Sommige dingen gingen best wel snel en eigenlijk had ik al snel een wending in het verhaal door, maar dat kan ook zeker komen doordat ik al vele Fantasy verhalen heb gelezen.

Veder is en een zeventienjarige jongen die maar een droom heeft en daar alles op zet, maar dan gebeurd er iets waardoor zijn hele droom en de daarbij behorende verantwoordelijkheden aan het wankelen worden gebracht. Naast Veder leren we ook zijn familie en vrienden kennen, maar helaas vond ik de personages best wel vlak overkomen en voelde ik niet echt een groei in hun naar voren komen. Op het einde leek daar een beetje verandering in te komen in het hoofdpersonage, maar misschien zet dit nog door in het volgende deel van de serie.

Het was niet compleet mijn Fantasy verhaal, maar voor mensen die niet bekend zijn met Fantasy verhalen kan dit wel een leuke instap zijn voor het ontdekken van het genre. Ondanks de cliffhanger, ben ik niet helemaal overtuigd om de rest van de serie op te pakken.

Ik wil Joke de Meyer bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *