De muzikant van Bella J.

Jarenlang heb ik naar haar gekeken, ik kreeg geen genoeg van haar. Hoe ze optrad voor een lege theaterzaal en deed alsof elke stoel vol zat. De cello tussen haar benen terwijl haar vingers de liefde leken te bedrijven met de snaren, de ene prachtige noot na de andere.

Ze dacht dat ze alleen was en dat niemand haar hoorde spelen, maar ik hoorde haar. Ik hoorde elke noot, elk deuntje en elke vibrato. Haar muziek verdrong de stemmen en legde mijn demonen het zwijgen op. Haar muziek bracht me momenten van vrede.

Ik verstopte me in de schaduwen zodat ik me kon laten meevoeren door de muziek die uit haar ziel afkomstig leek. Het was betoverend, prachtig en hypnotiserend.

Ze heeft geen idee dat ik besta… Ze heeft geen idee dat ik leef voor de nachten waarin ze optreedt enkel en alleen voor mij, maar dat gaat veranderen. Binnenkort zal ze weten hoe belangrijk ze is voor mij. Mijn celliste, mijn soliste en mijn requiem. Hoe zal haar reactie zijn?

Bella J. heeft met dit verhaal een dark romance neergezet met een onverwachte twist erin. Het verhaal is spannend en je wilt gewoon meer en meer blijven lezen. Steeds worden er kleine puzzelstukjes voor je neergelegd die je op een ander spoor brengen dan waar je eigenlijk dacht dat het verhaal heen zou gaan. Ik heb wel het idee dat ik tijdens het lezen van dit boek beter eerst de Saint serie van haar had kunnen oppakken, maar dat heeft het genot van het lezen van dit boek zeker niet minder gemaakt.

In dit verhaal volg je Charlotte zij is een jonge vrouw die prachtig op de cello kan spelen, het liefst doet ze dit alleen voor een lege zaal zonder dat iemand daar getuige van is. Ze weet alleen niet dat iemand haar vanuit de schaduwen in de gaten houdt. Haar leven is niet makkelijk geweest en ze worstelt met een paar vervelende gebeurtenissen. Dit maakt haar onzeker en zorgt ervoor dat ze situaties niet altijd ziet zoals ze zijn. De man in de schaduw is iemand waar je niet mee moet spotten, maar ook hij heeft het nodige in zijn rugzak zitten, wat voor vele interressante wendingen zorgt. Hun samenkomst is misschien niet van de normale soort, maar is wel prachtig beschreven. Ze zijn twee tegenpolen van elkaar en toch zijn ze voor elkaar gemaakt. Hij is de duisternis en zij is het licht in zijn leven. Naast Charlotte en de man in de schaduw maak je ook kennis met andere personages waaronder Saint en zijn vrouw, hierdoor had ik dus wel het gevoel dat ik misschien beter hun verhaal had kunnen lezen.

De muzikant is mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Bella J., maar ik ben blij dat ik dit boek heb opgepakt en ik kijk er nu al naar uit om de andere boeken te lezen die ik nog op mijn TBR heb liggen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *