Hooked van Emily McIntire

Er is èèn ding dat hij nog meer wilt dan wraak… en dat is haar.

Er was eens een jongetje, zo vol leven en blij tot er op een dag iets gebeurde. Zijn onschuld voorbij en een gat in zijn ziel dat ruimte maakt voor de duisternis. Er bleef niets meer over van zijn jeugd en van vergiffenis. De nachten waren vol met krokodillen en horloges gemaakt van glas. Hij is een jongetje geworden dat de schurk is van het verhaal, hij wilt wraak en zijn vijanden zouden boeten en lijden. In plaats van wraak komt er een lief meisje tussenbeide, zijn vijands schaduw en nu in zijn macht. Waardoor hij nu het laatste lacht. Want er bestaat toch niets beters dan met je wraak beginnen doormiddel van de liefde van je rivaal te winnen?

Emily McIntire heeft een dark romance twist gegeven aan het verhaal dat iedereen wel kent. Zoals voorin het boek al duidelijk wordt aangegeven is dit geen fantasy en geen hervertelling, maar een sprookje voor volwassenen. De waarschuwing bevat ook dat dit verhaal grove stukken bevat en daar moet je wel van houden.

Het verhaal wordt beschreven vanuit het perspectief van Wendy en James hierdoor is de verbinding met de personages sneller gemaakt. James is niet meer het jongetje van vroeger en is nu een duistere man geworden gevuld met haat en wraak, maar als Wendy voorbij komt verandert alles. Wendy is een meisje die het niet makkelijk heeft en een beetje in haar schulp zit. De personages kunnen niet verder uit elkaar liggen en daarom vliegen de vonken eraf bij hun connectie. In het boek herken je veel benamingen uit het klassieke sprookje, maar wel met een donkere twist.

Het verhaal kan best wel heftig zijn en daar moet je tegen kunnen, maar het is zeker de moeite waard om te lezen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar een volgend boek van Emily McIntire.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *