De prins van Toorn (Koninkrijk der Zonden serie deel 1) van Kerri Maniscalco

Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn heksen die heimelijk tussen mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet opdagen voor haar dienst in het restaurant van hun ouders. Emilia besluit om op onderzoek uit te gaan. Het spoor leidt naar het klooster, waar ze Vittoria onvoorstelbaar toegetakeld en dood aantreft. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia om de moordenaar te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dit betekent dat ze duistere magie moet gebruiken dat volgens haar familie is verboden.

Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Hel. Emilia’s grootmoeder heeft jarenlang via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld, maar Toorn beweert aan haar kant te staan aangezien hij ook op zoek is naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor de dood van Vittoria en nog twee andere jonge vrouwen. Emilia besluit zijn hulp te aanvaarden voor nu, want als het aankomt op de Prinsen van Hel is niets wat het lijkt. Kunnen ze de moordenaar vinden?

Kerri Manescalco heeft al een paar andere titels op haar naam staan, maar dit is het eerste boek dat ook vertaald in naar het Nederlands. Haar schrijfstijl is heel aangenaam om te lezen en het houdt je vanaf de al in een greep die je het gedurende het veraal niet loslaat. Er zitten vele wendingen in en misschien voelen sommige stukken als infodump, maar voor mij past het in het verhaal.

Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn beide werkzaam in het restaurant van hun ouders en heksen. Ze zijn verschillend als dag en nacht, maar toch is er een sterke band tussen hun. Als Vittoria voor een avonddienst niet op komt dagen besluit Emilia haar te gaan zoeken ondanks de waarschuwingen van haar oma om het niet te doen. Het spoor leidt naar het plaatselijke klooster, waar ze haar tweelingzus ernstig toegetakeld en dood aantreft. Emilia maakt hierdoor een omslag mee in haar karakter en doet dingen waar ze normaal afstand van zou nemen. Hierdoor komt ze in aanraking met Toorn een van de Prinsen van Hel. Hij is net als Emilia op zoek naar de moordenaar die niet alleen Vittoria heeft vermoord maar ook twee andere jongen vrouwen. Hun zoektocht is niet zonder gevaar en dat ze verplicht met elkaar op moeten trekken zorgt ook voor de nodige spanningen tussen hun. Je voelt dat er een hele sterke aantrekkingskracht is tussen hun en de enemies to lovers vibe is gemaakt. Naast Toorn leren we ook een aantal van de andere zeven Prinsen kennen allemaal met hun eigen krachten en hun eigen motieven.

Het verhaal eindigt met een cliffhanger en ik ben zeer zeker benieuwd naar waar dit verhaal nog meer heen gaat niet alleen tussen Toorn en Emilia maar ook door de rest erom heen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *