Dochter van de Scharlaken Rozen (Verboden duet deel 1)

Een bloedvete tussen twee bendes kleurt de straten rood en laat het achter in een hulpeloze chaos. In het oog van de storm staat de achttienjarige Juliette Cai troonopvolgster bij de Scharlaken Rozen. Dat is een netwerk van criminelen die ver boven de wet staan. Hun enige rivalen zijn de Witte Magnolia’s een beruchte bende die al generaties lang tegen hun vecht. Aan het roer staat hun erfgenaam Roma Montagov. Juliette’s eerste liefde en de eerste die haar verried.

De genadeloze machtsstrijd is niet het enige wat de straten onveilig maakt. Een duistere kracht drijft de mensen letterlijk tot waanzin. Als er steeds meer dodelijke slachtoffers vallen wordt de noodtoestand uitgeroepen. Is het een besmettelijke ziekte? Of schuilt er een monster in de schaduwen? Als troonopvolgers zullen Juliette en Roma hun krachten moeten bundelen om de inwoners van hun geliefde stad te redden voor er niemand meer over is om over te heersen. Kunnen ze samenwerken of is dit al gedoemd om te mislukken voor het gestart is?

Chloe Gong heeft een hele aangename schrijfstijl die je meteen het verhaal intrekt door de proloog waar het verhaal mee start. Daarna wordt het verhaal steeds meer uitgebreid en gebeurd er van alles, maar het zorgt voor geen moment verveling. Het verhaal is vlot, maar soms vond ik hem wel een beetje te gedetailleerd bij sommige stukken en dat is gewoon mijn smaak. Het is een verhaal dat zich afspeelt in Shanghai in het jaar 1926 en de details die ze daarover geeft worden duidelijk en goed beschreven. De personages worden goed neergezet in het verhaal en je merkt in sommige momenten ook meteen hoe de banden zijn tussen bepaalde personen.

Juliette is de troonopvolgster bij de Scharlaken Rozen en ze is een jonge vrouw die al snel heel hard is geworden en behalve haar vaste kring mensen om haar heen niet snel mensen toelaat. Ze is gevormd door de dingen die ze heeft meegemaakt of heeft moeten doen om overeind te blijven staan. Voor Roma geld hetzelfde hij is de erfgenaam bij de Witte Magnolia’s de grootste rivaal van de Scharlaken Rozen. Ook hij heeft het nodige moeten doen om overeind te kunnen blijven en van sommige dingen heeft hij spijt. Beide personages zijn hard, maar toch zit er meer achter hun pantser dan dat ze los willen laten. Er is een bepaalde aantrekkingskracht voelbaar tussen hun die je eigenlijk niet kan missen en dat geeft wel een enemies-to-lovers vibe aan het verhaal al komt dat niet volledig naar buiten, maar wat niet is kan nog komen.

Hoewel het voor mijn smaak soms een beetje te veel details had bij bepaalde gebeurtenissen en ik daar geen fan van ben, ben ik wel heel erg nieuwsgierig waar deze serie in het volgende deel naar toe gaat. Ik wil nog meer van Juliette en van Roma, maar ook zeer zeker van de personages om hun heen want ook daar kwam je niet onderuit. Ik ben dan ook hard aan het aftellen naar de verschijning van het laatste deel in dit duet.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *