De onvoldoende (Hoe sla je een hufter aan de haak deel 2) van Sara Ney

Zeke Daniels is niet gewoonweg een hufter, maar hij is een klootz*k.

Zeke Daniels houdt de mensen op een afstand door zich te gedragen als een enorme eikel. Net als de meeste eikels heeft hij geen interesse in een relatie. Uitgaan met een meisje? Samen een stelletje vormen? Nee dat is niets voor hem. Het lukt hem al amper om een relatie te onderhouden met zijn familie en zijn vrienden die mogen hem ook al niet, althans niet echt.

Waarom blijft hij dan maar denken aan Violet DeLuca? Lieve, stille Violet en zijn tegenpool op alle vlakken. Het licht tegenover zijn duisternis. Zelfs haar naam klinkt als een zonnestraaltje, als een ze leefde nog lang en gelukkig en al die andere ellende.

Violet, die hem bijles moet geven voor een belangrijk tentamen, omdat hij anders zakt. Violet die langzaam zijn hufterhart binnendringt. Violet die er achter komt wie Zeke Daniels daadwerkelijk is en dat is misschien nog niet eens zo een hufter als hij iedereen wilt laten geloven. Staat Zeke het toe dat Violet hem doorkrijgt?

Sara Ney heeft een fijn tweede deel geschreven in de hoe sla je een hufter aan haak serie. Ook hier is het weer een typische hufter die alleen maar aan zichzelf denkt, tot er een meisje op zijn pad komt. Ze weet het verhaal een mooie beladen laag te geven die niet zwaar is, omdat ze het afwisselt met humor, steamy en vriendschappelijke/liefdevolle scenes. De balans hierin is goed waardoor je fijn door kan lezen.

Violet is een stil en verlegen meisje die al best wel wat dingen heeft meegemaakt, hierdoor kijkt ze altijd eerst de kat uit de boom voordat ze mensen dichterbij laat komen. Zeke is haar echte tegenpool hij is een enorme eikel die niemand eigenlijk lijkt te mogen en kan soms nogal hard uit de bocht komen. Achter deze harde uitstraling schuilt eigenlijk een heel ander persoon die je door het verhaal heen steeds beter leert kennen. Doordat je het verhaal vanuit beide personages leest zorgt dit voor een fijne leeservaring en leer je de personages goed kennen. Naast Zeke en Violet komen ook de andere vrienden van Zeke voorbij zo ook de twee personages uit het eerste deel, hierdoor lees je ook nog steeds een beetje hun verhaal door de ogen van de huidige personages.

Ik raad deze serie aan voor mensen die van drama houden en een hufter met een zachte kant kunnen waarderen. Ik ben heel benieuwd naar het volgende deel in de Hoe sla je een hufter aan de haak serie en wie dan zijn verhaal mag gaan vertellen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *