Verleidelijk lekker van Madelein Kerseboom

Ilse Oldenbroek werkt voor vrouwenmagazine Claire. Haar droom is om een wekelijkse column te schrijven en ze is dan ook superblij dat ze die kans krijgt, maar er blijkt een addertje onder het gras te zitten. Ze mag namelijk niet zelf het onderwerp van de columns bedenken, dat heeft de redactie al voor haar gedaan: Ilses strijd tegen de kilo’s!. Hoewel ze dit thema niet ziet zitten, omdat ze zelf geen probleem heeft met haar gewicht, stort ze zich op het afvallen. Haar huisgenoot en beste vriendin Kim steunt haar hierin en haalt haar over om mee te gaan naar de sportschool. Het afvallen van Ilse zwaar, maar voor een eigen columm heeft ze alles over. Gelukkig is haar personal trainer Jasper een leuke bijkomstigheid als ze zicht meerdere keren per week in het zweet werkt. Als ze gevraagd wordt om een reportage te schrijven over Second Love en hiervoor zelf op date gaat doet ze een schokkende ontdekking. Zal Ilse het thema van haar eigen column leuk gaan vinden?

Madelein Kerseboom heeft een manier van schrijven die je het verhaal intrekt en je bladzijde na bladzijde om laat slaan. De personages zet ze realistitsch neer waardoor iederen wel iets van zichzelf in hem of haar kan herkennen. De leidende draad in dit verhaal is eigenlijk het gelukkig zijn met jezelf of het voor andere anders willen doen.

Ilse is een jonge meid die goed in haar vel zit, maar wel een grote droom heeft en dat is het schrijven van haar eigen column. Deze kans krijgt ze ook alleen het addertje is dat de redactie al het onderwerp heeft bepaald voor haar, namelijk dat ze de strijd aan moet gaan met haar kilo’s. Ilse ziet het niet zitten, maar gaat er toch voor omdat het misschien wel de enige kans is die ze heeft om zichzelf te bewijzen. Met tegenzin stort ze zich op het eten van gezonde dingen en laat ze zich door haar beste vriendin overhalen om naar een sportschool te gaan. Daar wordt ze begeleid door haar personal trainer Jasper, die het toch iets aangenamer maakt om zichzelf meerdere keren per week in het zweet te werken. De struggle die Ilse heeft is heel herkenbaar en je leeft ook echt met haar mee, juist omdat het zo realistisch beschreven is. Naast Ilse krijgen we ook een inkijkje in het leven van haar huisgenote en beste vriendin Kim en zij maakt ook het nodige mee in het verhaal. Beide dames maken een ontwikkeling mee in hun personage en die is goed beschreven.

Dit was mijn twee verhaal van Madelein Kerseboom en toevallig was dit ook haar tweede boek die ze heeft uitgebracht. Haar schrijfstijl past goed bij dit soort verhalen met realistische elementen erin waardoor je van begin tot eind kan genieten. Ik ben heel benieuwd naar andere boeken van haar hand en naar de toekomstige boeken die hopelijk nog zullen verschijnen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *