De kroon en het hart van Jana Hoch

Grace zou wel willen verdwijnen. Weg van school en van de vrienden die haar hebben laten zitten. Haar zomerstage in de stoeterij van de koninklijke familie komt op het juiste moment, hoewel ze niks met paarden, prinsen of prinsessen heeft het is wel de afleiding die ze zoekt. Haar eerste dag heeft ze al gelijk ruzie met paardentrainer Edward. Hij vermoedt dat Grace een geheim heeft en haalt alles uit de kast om erachter te komen. Alsof dat nog niet erg genoeg is komt prins Tristan aan bij het buitenverblijf en haalt hij haar wereld nog verder overhoop. Grace beseft veels te laat dat ze verliefd is geworden, maar moet ze niet bij hem uit de buurt blijven?

Jana Hoch heeft een fijne schrijfstijl die je meeneemt in de paardenwereld en je kennis laat maken met de omgang met paarden.

Grace is een meisje die een geheim met zich meedraagt die ze liever wilt vergeten. Haar innerlijke strijd om vrede te krijgen met de gebeurtenis heeft een grote rol in het verhaal. Het enige wat ik jammer vond is dat er wel veel gehint werd naar dat geheim, maar dat het best wel lang duurde voor het ter sprake kwam wat het nu is. Edward komt in het begin best wel arrogant over, maar dat blijkt een reden te hebben en zijn ontwikkeling vind ik goed zichtbaar.

Hoewel het verhaal voorspelbaar was, vond ik het een leuk verhaal en kijk ik er naar uit om weer terug te gaan naar Caverley Green om te zien hoe het verder gaat.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *