Koning van Wall Street (De Royals serie deel 1) van Louise Bay

Harper is de dochter van een Wall Street legende, maar ze heeft nauwelijks contact met hem. Hij heeft haar ook geen baan aangeboden in zijn bedrijf in tegenstelling tot haar broers. Dus ze moet het zelf zien te redden en hierdoor zet ze alles op alles bij het bedrijf van Max King. Hij is de “King of Wall Street” maar ze komt er al snel achter dat hij nog lastiger te pleasen is dan haar vader.

Max heeft veel aan zijn hoofd, zijn dochter Amanda die flink aan het puberen is. Ze trekt voltijds bij hem in en luistert niet meer klakkeloos naar wat hij wilt, zoals ze vroeger wel deed. Hij heeft drie werelden die hij strikt gescheiden wilt houden. Maar met de komst van Harper beginnen die werelden door elkaar te lopen. En het gekke is hij weet niet zeker of hij dat wel zo erg vind. Kan Max de werelden van zijn gezin, zijn werk en zijn seksleven gescheiden houden?

Louise Bay heeft een hele fijne schrijfstijl en weet met haar nodige humor een heerlijk verhaal neer te zetten. De scenario’s die ze gebruikt in haar boeken kunnen zo uit het dagelijks leven zijn geplukt en de connectie tussen de personages is goed voelbaar.

Harper is een jonge vrouw die zichzelf altijd wilt kunnen bewijzen naar haar vader toe van wie ze is vervreemd. Hij heeft in tegenstelling tot haar broers, haar geen baan aangeboden in het bedrijf en dus probeert ze het ergens anders. Waar haar vader al een onbereikbare Wall Street legende is, is Max King nog een stapje erger. Hij wordt de “King of Wall Street” genoemd is een norse man die zijn werk, gezin en als het kan zijn seksleven gescheiden houden, maar met Harper beginnen die lijnen tussen die werelden al snel te vervagen. De personages zijn aan elkaar gewaagd en dat geeft ze een echt enemies to lovers vibe, maar helaas komt daar ook een stuk miscommunicatie bij kijken. Harper is in mijn ogen soms echt wel kinderachtig gedrag aan het vertonen die niet bij haar leeftijd past, al is het onduidelijk hoe oud ze is. Max ziet dat niet altijd door de vingers, maar denkt het op te kunnen lossen met een vrijpartij. De steamy scenes zijn goed geschreven en ook wel wat ik ben gewend van deze auteur, maar het werd naar mijn idee wel teveel gebruikt als een oplossing en of communicatiemiddel als ze er met normaal praten niet meer uit kwamen. De dochter van Max is echt een heerlijke meid en je kan merken dat ze aan het puberen is met de eigenwijze opmerkingen die uit haar mond komen. Naast Amanda maken we ook kennis met de zussen van Max en ook die zijn niet op hun mondje gevallen. Dit geeft het verhaal echt een leuk pluspunt.

Hoewel dit verhaal niet honderd procent is zoals wat ik eerder heb gelezen van Louise Bay heb ik toch wel enigszins genoten van het boek. Helaas vond ik de miscommunicatie en het gedrag van Harper wel storend op een gegeven moment wat mijn leesplezier er wel uit haalde.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *