Ik pleit voor jou! van Marijke Vos

De jonge en ambitieuze advocate Janna heeft alles ervoor over om die felbegeerde promotie binnen te halen. Alleen een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt net even iets te veel, verliest de belangrijke documenten voor de aanstaande zaak en deponeert haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog een kans om zichzelf te bewijzen en indruk te maken op haar baas. Ze moet een vechtscheiding tussen twee BN’ers regelen waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de zaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de charmante advocaat van de tegenpartij, hij is de man met de gaatjesschoenen. Hoe kan ze hier nog iets van maken?

Marijke Vos heeft een heerlijke schrijfstijl die met humor, maar ook met realistische problemen een verhaal weet te vertellen waardoor je alles even om je heen kan vergeten. Dit is ook weer zo een heerlijk boek die makkelijk als een film gemaakt zou kunnen worden.

Janna is gedreven om de promotie in de wacht te slepen en heeft er alles voor over, maar door een avondje uit met waarschijnlijk iets te veel drank loopt alles in de soep. Ze zet alles op alles om het tot een goed einde te brengen en dit brengt haar in heerlijke situaties. De cliënte die ze verdedigt vond ik alleen geen fijn mens om over te lezen, want door de manier van schrijven zie je haar voor je en heb je eigenlijk gelijk al een hekel aan haar. Het jammere vind ik dan misschien ook wel dat er veel tijd wordt besteed aan de inhoud en behandeling van de zaak dan aan eigenlijk de personages waar het verhaal omdraait. Hierdoor kwam de aantrekkingskracht niet helemaal tot zijn recht. Je ziet Janna gedurende het verhaal wel steviger in haar schoenen staan en dat zorgt ervoor dat je een ander beeld van haar krijgt. De ontwikkeling is dan ook leuk om te zien en de de charmante advocaat van de tegenpartij maakt het haar soms ook niet makkelijk, maar geeft wel leuke toespelingen naar haar toe.

Dit was een leuke feelgood, maar ik had stiekem gehoopt op iets meer over Janna en de charmante advocaat. Ik ben heel benieuwd naar de andere boeken van Marijke Vos.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *