Iene Miene Mutte (Helen Grace deel 1) van M.J. Arlidge

Een meisje komt halfdood uit een bos gerend en haar verhaal is gruwelijker dan je ergste nachtmerrie. Enkele dagen volgt er nog een zelfde slachtoffer met hetzelfde verhaal en zo onstaat er een patroon. Personen worden in tweetallen ontvoerd, gevangen gehouden en uitgehongerd en alles met maar een keuze: Wie leeft en wie sterft?

M.J. Arlidge heeft een fijne schrijfstijl en besteed goede aandacht aan de personges over alles is nagedacht. De hoofstukken zijn kort waardoor het ontzettend fijn en snel wegleest.

De inspecteur Helen Grace is een bijzonder personage met een diepliggend verhaal, die net als het onderzoek met puzzelstukjes aan elkaar verbonden wordt. Ieder personage in dit boek krijgt de kans om zijn verhaal te vertellen dus je leest niet alleen vanuit de politiemensen die het onderzoek doet, maar ook vanuit de slachtoffers en de daders en dat vind ik een goed concept.

Dit was mijn eerste M.J. Arlidge boek (of thriller in zijn algemeen), maar zeker niet mijn laatste. Ik ben benieuwd naar de verdere karakterontwikkeling van Helen Grace dus ik ga zeker door met deze serie.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *