De bronzen stad van S.A. Chakraborty

Nahri heeft nooit in magie geloofd. Ze verdiend de kost met het oplichten van rijke Ottomaanse edelen, dus ze heeft ook wel andere dingen aan haar hoofd. Tijdens een van haar zwendelpraktijken roept ze per ongeluk een mysterieuze djinkrijger op. Ze beseft hierdoor dat de magische wereld echt is en realiseert zich dat zij er ook bij hoort. Ze hoopt dat de krijger haar de antwoorden kan geven waar ze naar op zoek is. Iedereen weet dat het oproepen van een djin dodelijk is, zal zij het overleven en de antwoorden krijgen die ze wilt?

S.A. Chakraborty neemt je mee op reis van Caïro naar het magische Deavabad. Ze beschrijft de omgevingen waar je, je in bevind goed en je ziet het duidelijk voor je zonder dat het een teveel aan informatie is. De spanning, de actie, de humor, maar ook zeker romantiek zitten in het verhaal verwerkt en worden goed met elkaar afgewisseld waardoor je door het boek heen vliegt.

Nahri is een meisje die niet weet wat haar afkomst is en die zicht staande houdt met verschillende soorten oplichtpraktijken. Haar karakter ontwikkeld zich naarmate je verder komt in het verhaal en je ziet haar groeien. De mysterieuze djinkrijger is een karakter apart, maar hem leer je ook door het verhaal heen kennen en te begrijpen waarom hij dingen doet.

Ik heb dit boek als ebook vooruit mogen lezen van de uitgeverij Boekerij, maar zodra ik het fysieke boek heb ga ik hem zeker snel weer lezen. In deze wereld wil je gewoon blijven en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar deel twee, want het boek eindigt met een cliffhanger.

Ik wil uitgeverij Boekerij bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *