Baguette met jam voor twee van Wendy Brokers

Lize de Ruiter heeft na het overlijden van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een ideale manier om haar problemen te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen is door een zomer lang te gaan werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader. Mannen zijm voorlopig even uit den boze, maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping en de charmante zoon van de eigenaar steken hun interesse in haar niet onder stoelen of banken. De persoon die ze het hardst uit de weg wilde gaan staat plots voor haar neus. Lize komt erachter dat je de waarheid wel kan ontkennen en ervoor weg wilt lopen, maar tegen welke prijs is dat?

Wendy Brokers heeft met een fijne schrijfstijl een heerlijke feelgood neergezet met een paar emotionele onderwerpen erin verwerkt, maar ze doet dit op zo een manier dat het verhaal niet gelijk beladen aanvoelt.

Lize is een vrouw met een leven die op zijn kop is gezet, ze probeert afleiding te zoeken in het werken op de camping alleen daar gaat ook niet alles volgens plan. Ze ontwikkeld zich langzaam door het verhaal heen, maar je ziet niet echt een grote groei bij haar. Bij haar tegenspeler echter wel, je merkt al snel dat er bij hem meer zit dan hij laat zien. Hij geeft soms kleine stukjes bloot, maar de rest gaat schuil achter een masker.

Dit was mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Wendy en ik ga zeker meer lezen van haar. Het verhaal beviel me wel en ik las hem in een keer uit.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *