Drakenvlucht van Salomon Corlyn

Bijna niemand weet van hun bestaan, behalve uit de mythes en legendes. De draken leven afgezonderd, maar elke tien jaar vliegen honderden draken de wereld rond als ritueel naar volwassenheid. De enige regel is om hoog genoeg te vliegen dat niemand je ziet, maar helaas is de nieuwsgierigheid van een draak te groot met een bloedbad tot gevolg.Arthirdan en Eyowine vinden een gewonde jonge draak, maar ze weten niet wat voor gevolg dit heeft voor de oorlog tussen Nachtelfen en de andere Elfvolkeren. Door deze vondst staan ze aan de voet van een lange reis vol wonderen en tegenslagen. Na meer dan honderd jaar op het zelfde continent te hebben gewoond, gaat de reis naar een onbekend oord waar nog nooit een elf of mens is geweest. Zal het Arthidan en Eyowine lukken om de draak naar huis te brengen?

Salomon Corlyn heeft met zijn fijne schrijfstijl een hele mooie wereld geschepen waar ik maar wat graag wilde blijven. Hij heeft de details van de omgeving en personages goed beschreven, zonder dat het overdreven veel was. Het verhaal is spannend op de juiste momenten en hierdoor wil je doorblijven lezen.

Arthirdan en Eyowine zijn de beste vrienden die alles samen doen. Arthirdan is een boself uit een hoge klasse en Eyowine is een sneeuwelf uit de lagere klasse, hoewel ze dus verschillend van elkaar zijn is de band tussen hun heel sterk en vullen ze elkaar goed aan. Beide zijn gek op avonturen beleven, dus als ze na de vondst van de draak op pad worden gestuurd naar onbekende werelden grijpen ze deze kans aan. De reis is niet zonder gevaren en dat zorgt voor een groei in beide personages. De draak zelf heeft ook een rol in het verhaal en je leest soms stukken vanuit dat perspectief en dat vind ik leuk.

Het is een fijne eerste kennismaking geweest en ik kijk er naar uit om een volgend boek op te pakken en stiekem hoop ik personages uit dit boek terug te zien, want eigenlijk wil ik nog langer van ze genieten.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *