Op zoek naar Matteo (Weg van Italië serie deel 1) van Janine D’Augusta-Merema

Niet alles loopt op rolletjes in het leven van Naomi wanneer ze online de knappe Matteo leert kennen. Door hun contact raken de uitdagingen op het werk echter naar de achtergrond. Als ze op straat dreigt te komen te staan onderneemt ze actie om haar problemen op te lossen. Er komt een tijdelijke uitdaging in het hoofdkantoor in Milaan vrij en ze grijpt die kans met beide handen aan. In deze bruisende stad volgen nieuwe uitdagingen elkaar op. Waarom wordt ze voor het werk naar Salerno gestuurd? Is Matteo wel degene die ze online heeft ontmoet? Ze komt uiteindelijk voor de keuze te staan of ze Matteo weer wilt ontmoeten of toch niet. Zal ze opnieuw alles kwijt raken wat haar lief is?

Janine D’Augusta-Merema heeft met dit verhaal een leuk debuut geschreven eentje die zeker smaakt naar meer. Haar schrijfstijl is leuk en beeldend waardoor je, je ook even waant in het Italië. Het personage Naomi wordt realistisch neergezet en de personages om haar heen hebben ook zeker hun eigen charmes meegekregen. Op een punt vond ik dat het verhaal iets meer zijn tijd had mogen nemen om verder te ontwikkelen, maar dat heeft de pret in het lezen niet belemmerd.

Naomi haar leven loopt niet helemaal op rolletjes. Ze is vrijgezel komt uit een relatie die niet heel fijn voor haar was en eigenlijk vind ze haar werk ook niet meer zo geweldig. Als ze online de knappe Matteo leert kennen neemt haar leven een aantal wendingen. Ze dreigt op straat te komen te staan, maar ze krijgt ook de kans om tijdelijk op het hoofdkantoor in Milaan te werken en laat dat nou net in de buurt van Matteo zijn. Ze neemt de kans, maar al snel komt ze ook daar weer voor uitdagingen te staan. Matteo is een mysterieuze man die aan de ene kant heel lief overkomt en ook zeker meer van haar wilt, maar aan de andere kant krijg je ook geen hoogte van hem. Hij neemt een paar beslissingen waar ik als lezer de vraagtekens bij heb gezet.

Het personage heeft dezelfde naam als dat ik heb en dan ga je toch een soort van anders naar het personage kijken, want misschien herken ik wel punten in haar. Dit is zeker het geval, ik zal niet snel halsoverkop alles achter me laten en vertrekken naar een ander land, maar de onzekerheid die het personage heeft herken ik. Ze maakt snel een connectie online met iemand en ook daar herken ik mezelf in, ondanks de gevaren dat niet iedereen is wie hij of zij zegt dat ze zijn. Het is leuk om een personage met dezelfde naam in een boek tegen te komen, want dat gebeurd niet heel veel.

Ik ben tijdens het lezen even een paar uurtjes in Italië op vakantie geweest en ik ben heel benieuwd wat het tweede deel nog meer in petto heeft. Door de epiloog krijg je al een inkijkje in het verhaal van Katia.

Ik wil Janine D’Augusta-Merema bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *