Alle wegen leiden naar Rhodes van Mariana Zapata

Wanneer Aurora op een kruispunt in haar leven belandt na het einde van een veel te lange en ongezonde relatie, besluit ze de afslag te nemen naar haar geboortedorp in Colorado. Hier liggen evenveel mooie als pijnlijke herinneringen vooral met haar moeder. Die raakte vermist tijdens een wandeltocht en is sindsdien niet meer gezien.

Aurora huurt een appartement aan de rand van het dorp. De eigenaar, Tobias Rhodes, heeft geen idee dat het verhuurd is tot ze op komt dagen. Het blijkt dat zijn zoon Amos het heeft verhuurd en Rhodes is daar niet blij mee. Aurora smeekt hem of ze toch mag blijven, waarop hij over zijn hart strijkt. Het betekent niet dat hij zich voor haar openstelt, integendeel hij is kortaf en afstandelijk wat ze ook probeert. Ze is hier ook niet voor hem, maar om zichzelf hier terug te vinden. Ze laat zich door niets en niemand weerhouden of misschien toch wel een beetje?

Mariana Zapata heeft een prachtige slow burn geschreven die mij toch in het verhaal wist te houden. Haar manier van schrijven is zo fijn en zo betoverend dat je door het boek heen vliegt. Ze heeft oog voor de details, maar houdt ook een beetje een mysterie in het verhaal. Haar personages weet ze goed neer te zetten en je kan ze zo voor je zien.

Aurora is een 33-jarige vrouw die alles achter heeft zich gelaten als ze uit een ongezonde relatie komt. Ze gaat terug naar het dorp waar ze is geboren en waar veel herinneringen hangen. Die mooi zijn, maar ook pijnlijk. Haar moeder is jaren geleden verdwenen tijdens een wandeltocht en niet meer gezien. Het verhaal van Aurora wordt mooi beschreven en ik voelde echt met haar mee. Haar zoektocht naar zichzelf, maar ook naar de herinneringen van haar moeder zorgen voor een realistisch personage. Tegenover haar hebben we de 42-jarige Tobias Rhodes samen met zijn zoon Amos. Rhodes is een man die graag op zichzelf is en een erg terug getrokken leven leidt. Hij laat vreemden dan ook niet toe in zijn leven of van zijn zoon. Je voelt bij hem al gelijk dat er meer achter zijn terug getrokken houding zit en als dat naar buiten komt wil je hem eigenlijk omhelzen.

Ik heb ontzettend van deze slow burn romance genoten, want het neemt echt de tijd om iets op te bouwen terwijl je gedurende het hele verhaal wel een bepaalde aantrekkingskracht voelde tussen de personages. Deze eerste kennismaking met Mariana Zapata maakt me heel nieuwsgierig naar meer en ik kan niet wachten om een volgend vertaald boek van haar in mijn handen te kunnen pakken.

Let op: Dit is een proefdruk die ik heb gekregen van de uitgeverij in afwachting van de definitieve versie.

Ik wil April Books bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *