De koperen koning (Daêvabad serie deel 2) van S.A. Chakraborty

Na de verwoestende slag moet Nahri een nieuw pad voor zichzelf banen. Zonder de bescherming van Dara, die haar hart stal, of prins Ali die ze als vriend beschouwde. Dit allemaal onder het toeziende oog van een koning die op de troon zit die aan haar familie toebehoorde. Een misstap en haar volk is verdoemd.

Prins Ali is verbannen omdat hij het tegen zijn vader durfde op te nemen. Opgejaagd door huurlingen en verdwaald tussen de onherbergzame koperen zandbanken, moet hij vertrouwen op de angstaanjagende vaardigheden die de marids hem hebben gegeven. Hij dreigt hierdoor een verschrikkelijk geheim te onthullen die zijn familie lang verborgen wist te houden.

Terwijl er een nieuwe eeuw nadert en de djinns zich verzamelen binnen de hoge muren van Daêvabad, broeit er in het verlaten noorden een onvoorziene dreiging. Een kracht die niet alleen een storm van vuur naar de stadspoorten zal brengen, maar ook een krijger die zijn gelijke niet kent. Zal het hun lukken om weerstand te bieden?

Met De koperen koning heeft S.A. Chakrabroty een goed tweede deel geschreven, maar voor mijn gevoel duurde het lang voordat er echt iets gebeurde en daar moest ik wel even doorheen bijten. Dit was voor mij meer een politiek hevig verhaal dan dat er veel actie in zat, maar toen ik er eenmaal aan gewend was vloog ik ook zo door dit dikke boek heen.

Het verhaal begint jammer genoeg vijf jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel en dat vind ik best wel jammer, ik had graag de gevolgen van de cliffhanger uitgewerkt willen zien in het eerste stuk. Ali, Nahri en Dara zijn allemaal in een ander deel van de wereld terecht gekomen en vertellen door hun perspectieven hun verhaal. Ali is door zijn vader verbannen, doordat hij in opstand durfde te komen en moet zich nu zien te redden in de zandbanken in het land van zijn voorouders. Zijn krachten die hij heeft gekregen door de marids moet hij zien te vertrouwen en daar heeft hij het zwaar mee. Nahri is in het paleis terecht gekomen onder het toeziende oog van de koning die op de troon zit van haar familie. Iedere beweging die ze doet wordt in de gaten gehouden en bij de kleinste misstap loopt ze het risico om haar volk te verdoemen. Ze heeft moeite daarmee aangezien ze zoals we in het eerste deel al leerde van haar niet graag volgens de regels leeft en graag haar eigen dingen wilt kunnen doen. De groep is gesplitst, maar maken stuk voor stuk hun eigen avonturen mee die tot een spannend verhaal gevormd worden als ze steeds meer tot elkaar komen.

Uiteraard eindigt het verhaal op een cliffhanger en wil je zo snel mogelijk door naar het volgende deel op zoek naar de missende antwoorden die je nog niet hebt gekregen en op jacht naar de antwoorden op de vragen die er nu zijn bijgekomen. Hoewel het verhaal wat traag op gang kwam voor mijn gevoel ben ik echt heel erg benieuwd waar het laatste deel op uit gaat lopen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *