Flock / Vlucht (Ravenhood deel 1) van Kate Stewart

Het enige wat de negentienjarige studente Cecilia Horner moet doen is een jaar uithouden bij haar vervreemde vader in het kleine stadje Triple Falls en werken in zijn fabriek, de afspraak is simpel. In ruil hiervoor betaald hij niet alleen haar collegegeld, maar ontvangt ze ook een klein fortuin waarmee ze haar moeder kan helpen.

Alles verandert op het moment dat ze Sean ontmoet op haar eerste werkdag. Hij stelt haar voor aan zijn hechte vriendenkring, waaronder de mysterieuze Dominic. De groep mannen leeft volgens hun eigen regels en hebben allemaal een zelfde tatoeage van een raaf.

Cecilia is van nature geen durfal, maar verblindt door haar gevoelens voor zowel Sean als Dominic is het lastig om naar haar verstand te blijven luisteren. Ze is vastbesloten om van haar zomer in Triple Falls te genieten en open staan voor de nieuwe ervaringen waar die ook naar toe zullen leiden. Kan ze dit ook echt?

Kate Stewart heeft een fijne schrijfstijl die je vasthoudt en ervoor zorgt dat je het boek niet weg wilt leggen tot je hem uit hebt, ook al zijn er zeker momenten dat je het boek het liefst door de kamer zou willen gooien of toch even dicht wilt doen. Het verhaal is spannend, sexy en boeiend.

Cecilia wilt graag voor haar moeder zorgen dus stemt ze in met de ogenschijnlijke simpele afspraak met haar vervreemde vader. Ze gaat voor een jaar naar Triple Falls en werken in zijn fabriek. Je leest het verhaal vanuit Cecilia zelf hierdoor leer je haar goed kennen en voel je haar struggles en twijfels waar ze mee te maken krijgt. Ze is namelijk een muurbloempje die het liefst de hele dag in de boeken zit, maar als ze Sean en daarna zijn vriendengroep ontmoet veranderen haar grenzen sneller dan ze eigenlijk zou willen. Sean is een jongen die leeft volgens zijn eigen regels en eigenlijk doet waar hij zelf zin in heeft en staat hiermee dus lijnrecht tegenover Cecilia. Hierdoor lopen de spanningen tussen hun hoog op en vliegen de vonken van de pagina’s af, want de aantrekkingskracht is er zeker. Naast Sean hebben we ook nog de mysterieuze Dominic en ow wat wil je toch graag meer over hem te weten komen, maar hij is een gesloten boek. Later in het verhaal veranderd dit wel en krijg je eigenlijk nog geen genoeg van hem.

Mocht je dit boek nog willen gaan lezen, raad ik je aan om nog even te wachten tot het volgende deel er ook bijna is want het eindigt met een cliffhanger. Ik kan niet wachten tot ik weer terug mag keren naar Triple Falls en tel de dagen dan ook af tot het juni is.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *