De koning van Cornouaille van Karin Doornik

De twaalfjarige Gwen komt uit een eenvoudige familie. Die behoort tot de Damnonii stam in het noorden van Brittannië, het huidige Schotland. Als ze als jonge bediende gaat werken bij het koningshof, wordt het rustige leventje van Gwen op zijn kop gezet. Koningin Maelgven heeft haar zinnen gezet op de macht en de bezittingen van koning Gradlon.

Maelgven stuurt Gwen eropuit om koning Gradlon te bespieden. De intriges van de koningin voeren Gwen ver weg van haar vaderland. Ze komt terecht in het koninkrijk Cornouaille aan de andere kant van de zee. Ze krijgt hier te maken met kwade krachten en tegenslagen. Hoe redt Gwen zich in haar eentje in een onbekend land?

Karin Doornik heeft een fijne schrijfstijl die je meeneemt naar de 5e eeuw na Christus. Het verhaal is opgebouwd in 6 delen met daarin korte hoofdstukken, dit zorgt ervoor dat het snel weg leest. Het verhaal is origineel en geeft veel informatie over het dagelijks leven in de Keltische-christelijke wereld van de middeleeuwen.

Gwen haar leven wordt op zijn kop gezet als ze op jonge leeftijd als bediende voor de grillige koningin Maelgven komt te werken. Ze is een meisje die graag dingen onderneemt en niet zoals normale meisjes in de tijd binnen wilt zitten. Naarmate het boek vordert merk je dat het personage gegroeid is en zich heeft aangepast aan de situaties waarin ze terecht komt, dit vond ik mooi om te zien. De koningin is een vrouw die graag veel macht wilt hebben en stopt hier niet mee, wat voor obstakels ze ook tegenkomt en hoever ze er ook voor moet gaan. Haar verhaal is duister en zorgt voor een Fantasy element in dit historische boek.

Het was een goed verhaal om te lezen en als je houdt van historische boeken met Fantasy elementen dan is dit zeker een boek om te gaan lezen. Ik ben nieuwsgierig naar wat deze schrijfster in de toekomst nog meer uitgeeft en zal zeker nog iets van haar gaan lezen.

Ik wil Godijn Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *