De geheime scepter (De boeken van Terra Fabula serie deel 6) van Peter DeWillis

De oorlog tussen de vier koningshuizen verhevigt. Levens van zowel vriend als vijand gaan verloren in de strijd. De zoektocht naar de draak zit vol tegenslagen en grimmige wendingen. Met hulp van Merlijn en de orde van Pendragon proberen ze hun weg te vinden door de verborgen werelden. Ze ontsluiten geheimen op hun reis langs mysterieuze plaatsen, maar er liggen vele gevaren op de loer.De slaaf Pavel raakt verstrikt in zijn eigen dubbelspel en hij moet sluw gaan handelen om te voorkomen dat hij van zijn wraakpad afdwaalt. Het kwaad in hem groeit. De Maleficiërs krijgen de overhand en laten een spoor van vernietiging achter. De drakenscepter komt in hun handen en hier was iedereen al voor aan het vrezen. Een machtig wezen herrijst en alleen door de verenigde krachten tussen de bondgenoten kan voorkomen worden dat de hemelen zullen baden in het vuur. Maar komt deze hulp op tijd of is het te laat?

Peter DeWillis weet je weer vanaf de eerste bladzijde mee te nemen in het volgende avontuur van William en Martha. Met ieder deel in de serie lijkt het boek ook steeds dikker te worden en toch ga je snel door het verhaal heen.

Martha en William zijn op zoek naar de draak en de drakenscepter. Hun reis is zoals gebruikelijk inmiddels vol met avonturen, maar ook met vele spannende momenten. Ieder moment vraag je, je wel af waar het verhaal nu weer heen gaat en of het wel goed gaat komen. De verhaallijn wordt wel steeds grimmiger en dat voert de spanning steeds hoger op. Martha en William zijn sinds het eerst deel heel erg gegroeid en volwassen geworden en die groei is echt merkbaar. Het verhaal werd verteld door meerdere personages en hierdoor had je meerdere verhaallijnen die allemaal met elkaar verweven zaten.

Het is knap dat Peter DeWillis de wereld steeds verder weet uit te breiden door steeds meer dingen toe te voegen zonder dat het teveel wordt. Ik kijk reikhalzend uit naar het zevende deel in deze serie, want het eindigde met een cliffhanger.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *