Vrees en Wraak (The Orïsha legacy deel 2) van Tomi Adeyemi

Zélie en Amari hebben het onmogelijke voor elkaar kunnen krijgen. Ze hebben de magie terug gebracht in het koninkrijk Orïsha. De krachten die daarbij vrij kwamen waren zo groot dat ze niet alleen de maji, maar ook hun tegenstanders kracht gaven. Als de koning zich opmaakt om aan te vallen, probeert Zélie uit alle macht om de maji te verenigen zodat ze niet onder de voet gelopen worden. Daarnaast moet ze ervoor zorgen dat Amari haar recht op de troon behoudt. Met zoveel taken die op haar schouder rusten, kan Zélie het redden?

Tomi Adeyemi neemt je weer mee terug in de wereld van Zélie en Amari en het verhaal pakt gelijk op waar deel een was gestopt en dat vind ik wel fijn. Haar schrijfstijl is nog steeds makkelijk leesbaar en het verhaal is makkelijk te volgen.

Amari en Zélie hebben in het eerste deel al veel bereikt, maar ze zijn er nog lang niet. De strijd gaat onvermoeibaar door en eist op alle fronten zijn tol. De personages uit het eerste deel komen allemaal weer langs en de drie belangrijkste nemen ook in dit deel weer het woord. Helaas zijn alle banden die in het eerste deel gevormd waren verbroken en zijn de personages tegen over elkaar komen te staan en dat vind ik heel erg zonde. Er werd teveel nadruk gelegd op de onderdrukking van de maji en dit werd ook met iedere actie die gedaan werd herhaald. Hier begon ik me veel aan te irriteren, maar desondanks heb ik hem met moeite uitgelezen.

Helaas had ik veel meer van dit deel verwacht en werd de kleine connectie die ik in het eerste deel nog voelde voor de personages compleet verbroken door de keuzes die gemaakt worden. Het eindigt wel met een grote cliffhanger en deels wil ik deel drie nog op gaan pakken hierdoor, maar ik denk dat ik hem ga overslaan.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *