Val uit de tijd van Janine Brandsen

Wanneer Helena’s vader overlijdt, blijft zij als enige erfgename ongehuwd achter. De firma zelf runnen is geen optie, aangezien het koopmansgilde een man aan het hoofd van een firma eist. Een huwelijk lijkt me makkelijkste oplossing te zijn, maar Helena wilt hier niet aan denken, als ze trouwt dan is het uit liefde. Door haar besluit maakt ze machtige vijanden die een nee niet accepteren. Kan Helena zich staande houden in wereld waar haar dromen en verlangens niet bij de tijd passen?

Janine Barendsen neemt je mee naar het jaar 1345 en dat doet ze goed. Ze heeft zich duidelijk in de regels en leefgewoontes van die tijd ingelezen. Haar schrijfstijl is aangenaam en zorgt er voor dat je je goed kan inleven in de tijd en situaties.

Helena is een vrouw met hoop en dromen die eigenlijk niet bij de tijd passen waarin ze leeft. Haar problemen waar ze tegen aanloopt worden goed omschreven en je voelt met haar mee in haar frustratie. Het verhaal wordt door meerdere personages verteld, maar de rode draad is Helena.

Dit is een goed debuut en ben benieuwd naar een volgend boek van deze schrijfster.

Ik wil Janine Brandsen bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *