Sjamaan van de zwarte dood van J.M. Anna

De zeventienjarige Narä weet weinig van de wereld, haar hele leven heeft ze bij haar overbezorgde moeder gewoond en buiten de mensen van haar stam. Als de toekomst van haar stam in gevaar komt, neemt haar vader een opmerkelijk besluit hij benoemt Narä tot nieuw stamhoofd. Narä heeft eigenlijk geen recht deze positie vanwege het geheim dat ze met zich meedraagt. Hedhis de sjamaan die haar vorige jeugdvriend was zou haar misschien kunnen helpen met het nemen van een juiste beslissing, maar hij is bij zijn terugkomst in de stam niet meer dezelfde jongen die ze kende van vroeger. Hedhis probeert Narä bij zich weg te houden, maar hoe harder hij dat probeert hoe sterker de aantrekkingskracht tussen hun wordt. Kan Hedhis Narä helpen of zijn ze allebei aan het lot overgelaten?

J.M. Anna heeft weer een mooi verhaal gemaakt binnen de wereld van Astoris waar ook het boek de Gifmengster zich afspeelt. Met haar fijne schrijfstijl voert ze je mee in de wereld van de stam van Narä en zorgt ze ervoor dat je mee kan leven met wat de personages meemaken.

Narä is een meisje die door de beschermende opvoeding van haar moeder eigenlijk weinig weet en best wel onzeker is. Naarmate het verhaal vordert zie je de groei in Narä en hoe ze haar leven vorm geeft met de taak die haar vader haar heeft gegeven. Hedhis is een jongen met een mysterieus karakter die het liefst met rust gelaten wilt worden, maar je merkt dat hij flink wat bagage met zich meedraagt. De bijpersonages in het verhaal worden ook mooi vormgegeven en sommige daarvan nestelen zich in je hart dat je met ze meeleeft met alles wat ze overkomt.

Het einde van het boek laat je verlangen naar het volgende deel, maar helaas is die nog niet verschenen en ik hoop dat we daar niet al te lang op hoeven te wachten.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *