Hazels pentakel van Marte Jongbloed

De zeventienjarige Hazel woont bij haar oom nadat haar ouders zijn verongelukt. In de ogen van haar oom kan ze niks goed doen en na de zoveelste ruzie vlucht ze weg. Ze wordt gevonden door een groepje mensen waarbij ze bij een van hun onderdak kan vinden. Deze mensen zijn geen gewone mensen, maar heksen. Wanneer een duistere kracht het op Hazel heeft gemunt realiseert ze zich dat ze nog niet veilig is. Wat willen ze van haar?

Marte Jongbloed heeft een fijne schrijfstijl die je op een aangename manier, net als het hoofdpersonage, de wereld van hekserij laat beleven.

Hazel is een meisje die geen ouders meer heeft en ook geen herinneringen heeft aan hun. Langzaam aan wordt ze wegwijs gemaakt in een wereld die voor haar nieuw is en je ziet haar door het verhaal heen langzaam groeien. De andere personages in het boek hebben allemaal iets mysterieus en het ene personage leer je nog beter kennen dan de andere aangezien die een grotere rol in het geheel hebben. Ik ben vooral benieuwd naar een personage in het bijzonder en dat is Melchior.

Dit eerste deel was een veelbelovende start van een leuke serie en door de cliffhanger wil je door naar deel twee.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *