De Prosecco Dagboeken van Ruud van Gessel

Helena is na het beëindigen van haar relatie afgereisd naar Italië. Als influencer staat ze bekend onder de naam Wineonheels. Hiervoor reist ze langs diverse wijnboeren om haar volgers verslag te doen van de beste prosecco. Helena wordt gewaarschuwd voor een man genaamd Alberico Brunatoni, die ook bekend staat als “Il prosecco dittatore del mondo” Hij wordt gehaat om zijn onbuigzame en trotse karakter en benijd om de goede verkoop van zijn prosecco. Na het vertrek van zijn echtgenote heeft Brunatoni vrouwen uit zijn leven gebannen. Tot Helena op zijn pad komt, kan zij deze man veranderen?

Ruud van Gessel neemt je door zijn beschrijvingen mee naar Italië. Het gebruik van de Italiaanse woorden vond ik een leuke toevoeging aan het verhaal, al was het wel even wennen. Ik had alleen twee kleine minpuntjes en dat was de herhaling van de vlognaam van Helena en dat er voor meerdere personages het ik perspectief werd gebruikt, hierdoor was het soms lastig om te weten door welke ogen je het verhaal las.

Gedurende het verhaal maken beide personages dingen mee die ervoor zorgen dat ze een ontwikkeling meemaken, vooral de ontwikkelingen die Alberico meemaakt kwamen goed naar voren.

Ik wil Ruud van Gessel bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *