Een quaet vermoeden van Diane Busink

Elsa en Marit hebben vrijwel tegelijkertijd een angstaanjagend visioen. Elsa, een huisarts, die op het kruispunt van haar leven staat, moet als ze verder wilt haar verleden achter zich laten. In Salzburg heeft ze een ontmoeting met een mysterieuze man, die haar op het spoor brengt van een eeuwenoud geheim. Het geheim neemt haar mee naar de tijd van de tempelridders en de 16e eeuw. Marit wordt door haar dorpsgenoten beschouwd als ‘geestesziek’ en besluit Elsa te helpen in haar zoektocht. Op een dag verdwijnt Marit en blijkt haar waan een beklemmende waarheid te onthullen. Kunnen Elsa en Marit achterhalen waarom ze een visioen krijgen?

Diane Busink heeft al een peuterboekje op haar naam staan, maar debuteert nu met deze roman. Ze heeft een fijne schrijfstijl die je door laat lezen in het boek.

Het verhaal zelf was voor mij een beetje verwarrend en ik moest er erg aan wennen dat het een beetje van de hak op de tak ging. Er gebeurde veel dingen en lange tijd was het voor mij onduidelijk wat er nu gebeurde, maar uiteindelijk wordt het duidelijk en ben je net als Elsa en Marit nieuwsgierig hoe het nu zit.

Hoewel het verhaal verschillende richtingen op ging, wist het me wel geboeid te houden en ben ik benieuwd naar een ander boek van Diane Busink.

Ik wil Godijn Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *