De wrede prins (Elfhame deel 1) van Holly Black

Jude en haar zussen worden op een dag meegenomen naar Elfhame door een man die haar ouders heeft vermoord. Tien jaar later is ze opgegroeid tot een opstandige jonge vrouw die wordt gepest vanwege haar afkomst. De ergste van hun allemaal is de prins genaamd Cardan. Kan Jude zich staande houden in een wereld die niet veilig voor haar is?

Holly Black heeft een schrijfstijl die je meevoert naar het land van de Fae. De beschrijvingen die ze geeft over de wereld en de gebeurtenissen trekken je meer het verhaal in.

Jude is een mens die zichzelf staande moet zien te houden tussen de Fae en het ergste is zich staande houden tegenover prins Cardan. Cardan is een arrogante Fae, maar hij heeft verklaring voor zijn gedrag die later in het verhaal verhelderd worden en je toch een soort van begrip voor hem kan krijgen. De personages worden goed beschreven en je krijgt een duidelijk beeld van ze. De band tussen de zussen wordt in het verhaal ook op de proef gesteld en ze gaan daar op hun eigen manier mee om.

Ik kijk er naar uit om te zien hoe de plannen die in dit deel gestart zijn verder gaan in deel twee.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *