Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

Als Merle hoort dat haar hippie oma haar oude statige huis in Cornwall heeft verkocht aan een inversteerder, vreest Merle dat haar oma slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar oma, besluit ze toch om af te reizen naar het dorpje waar ze vele zomers heeft doorgebracht. De investeerder blijkt niemand minder te zijn dan James Miller de pestkop die kwallen in haar zwembroek heeft geduwd toen ze jonger waren. Dit motiveert haar des te meer om hem een lesje te leren. Helaas wordt de situatie al snel iets ingewikkelder, hij is namelijk de kleinzoon van de nieuwe liefde van haar oma. Kan Merle voor haar oma opkomen of zit er niets anders op dan het los te laten?

Charlotte de Monchy heeft een heerlijke schrijfstijl die je meeneemt naar de rotsachtige omgeving van Cornwall, je waant je ook echt in die omgeving. Het wordt goed beschreven hoe de omgeving eruit zit zonder dat het teveel informatie bevat. Het verhaal is gevuld met humor, gezelligheid en liefde. Dit zijn voor mij toch wel de ingrediënten die ik graag terug zie in een feelgood verhaal.

Merle is een vrouw die alles voor elkaar heeft en hard werkt om te komen waar ze wilt zijn, ze zet dan ook alles op het spel om haar oma te helpen. Hierdoor komt ze soms in situaties terecht die ongemakkelijk zijn, maar die je wel met een glimlach op je gezicht leest. Het verhaal wordt ook nog uit het perspectief van Jessie verteld in eerste instantie zorgde dat voor wat verwarring bij mij, maar het was uiteindelijk en leuke toevoeging toen het verhaal bij de verhaallijn van Merle terecht kwam.

Dit was mijn eerste boek van Charlotte de Monchy, maar zeker niet mijn laatste. Ik kijk er naar uit om nog meer boeken van deze schrijfster te kunnen ontdekken.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *