Als de sterren vallen van Emery Rose

Toen ik jong was, was Jude McCallister de nagel aan mijn doodskist. Hij was mijn beste vriend, mijn loyale bondgenoot en de meeste irritante jongen ter wereld. Op mijn achttiende veranderde de jongen die ik haatte in de man waarmee ik niet zonder kon.
We waren jong, vreselijk verliefd en samen onoverwinnelijk. We waren ook arrogant genoeg om te denken dat tijd of afstand ons niet zo deren en dat we elke storm konden doorstaan.
De dag die een feestdag had moeten zijn omdat Jude zijn dienstplicht erop zat en hij weer thuiskwam was anders. De man waar ik hopeloos verliefd op was geworden was er niet meer, maar in plaats daarvan stond er een vreemdeling.
Ik kreeg een briefje met de tekst erop Ik kan dit niet, het spijt me. Nu is Jude na 6 jaar weer terug, alleen klopt mijn hart niet meer alleen voor hem. Kunnen ze echt elke storm doorstaan?

Emery Rose heeft een fijne schrijfstijl waarmee ze de vriendschap tussen twee beste beschrijft die uiteindelijk uitgroeit tot zoveel meer. Ze doet dit op een realistische manier en schuwt hierbij heftige emoties ook niet. Het boek is ingedeeld in drie verschillende levensfase’s van de personages. Het verhaal wordt door zowel Jude als Lila verteld en hierdoor leer je ze goed kennen.

Lila en Jude zijn de beste vrienden van elkaar en ze doen alles samen. Hun vriendschap mond uit in meer, maar als Jude terug komt van zijn dienstplicht is alles anders. Doordat het verhaal door hun beide wordt verteld, komt het verhaal ook echt heel realistisch over en geloof je erin. Je wilt de personages door elkaar heen schudden en ze een knuffel geven. De bijpersonages die in het verhaal naar voren komen, hebben ook allemaal hun eigen karakters en dat maakt dat je hun ook leert kennen hoe weinig ze ook aan bod komen.

Ik ben benieuwd naar het boek als de storm losbarst wat het verhaal van Brody gaat vertellen, hij is de neef van Jude.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *