Grote dromen van Sarah Lark

België in het jaar 1912, vrouwen mogen niet studeren voor dierenarts en dat is alles wat Nellie ooit heeft gewild. Ze sluit met haar jeugdvriend Philipp de Groot een verstandshuwelijk, omdat hij de dierenartspraktijk van zijn vader over gaat nemen. Nellie kan hierdoor als zijn ‘assistent’ aan de slag, maar runt eigenlijk zelf de praktijk en Phillip kan zich wijden aan zijn echte grote liefde: muziek.

Na de oorlog krijgt Phillip de kans om van muziek zijn beroep te maken en hij verdwijnt plotseling uit het leven van Nellie. Nellie reist samen met haar collega Maria naar Duitsland om in Berlijn een dierenartspraktijk op te kunnen zetten. Maar het verleden en de liefde halen haar snel in en een verdere bestemming wacht. Zal het Nellie lukken om haar droom te vervullen?

Sarah Lark heeft een fijne schrijfstijl die je meeneemt in een historische roman over twee verschillende vrouwen die allebei een droom hebben. Ze weet het op een mooie manier te doen dat het realistisch aanvoelt en in de epiloog bleek ook wel waardoor het kwam, het verhaal is namelijk deels door echte gebeurtenissen geïnspireerd.

Nellie wilt heel graag dierenarts worden, maar helaas is het voor haar niet makkelijk aangezien ze niet mag studeren om het te bereiken. In deze tijd is het namelijk gebruikelijk dat de vrouw voor het huishouden en de kinderen zorgt en laat dat nu net iets zijn wat Nellie wilt. Haar reis om haar droom te kunnen vervullen heeft vele obstakels en het wordt goed beschreven hoe ze hiermee om gaat. Het verhaal wordt in meerdere delen opgesplitst die een bepaalde periode beslaan en dit zorgt voor een duidelijk beeld. Het enige wat ik even miste was de wisseling van perspectief naar een ander personage, maar voor de rest heb ik genoten van dit verhaal.

Ik ben heel benieuwd naar hoe het verder gaat met Nellie en Marie en ik kijk dan ook uit naar Goede hoop. Dit was mijn eerste kennismaking met Sarah Lark haar schrijfstijl en ik ben wel nieuwsgierig geworden naar haar andere boeken.

Ik wil uitgeverij de Fontein bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *