Een kerel zoals hij (The Queen’s cove serie deel 1) van Stephanie Archer

Avery droomt ervan om ooit eigenaar te worden van het restaurant waar ze werkt als manager. Als de tent te koop komt heeft ze alleen geen geld en kan ze het niet lenen bij de bank. De arrogante en charismatische Emett is niet het type voor huis, boompje en beestje, maar hij wilt burgemeester worden van het kleine kuststadje waar hij woont. Alleen zijn reputatie als een verstokte vrijgezel is een probleem. De oplossing? Avery, zij is namelijk de laatste vrouw die ooit voor hem zou vallen. Ze sluiten een deal hij helpt haar met het kopen van haar geliefde restaurant en zij neemt de rol van een lieftallige verloofde op zich. Dates worden slim gepland, er is een herkansing van het schoolbal, afspraakjes op de strandjes rondom een Canadees kuststadje en een fobie voor schilpadden. Al snel wordt het misschien te romantisch en vervagen de gemaakte afspraken tussen het stel. Emmet en Avery kunnen gespeeld niet van elkaar afblijven, maar is het nog wel gespeeld?

Stephanie Archer heeft een heerlijk en humoristisch verhaal geschreven. Haar schrijfstijl leest heel fijn weg dat je niet eens doorhebt dat je al zover in het boek bent gekomen. Ze beschrijft haar personages goed en realistisch en heeft ook oog voor de details van de omgeving waarin situaties plaatsvinden. Het is volop genieten, maar het heeft ook zeker een diepere laag erin verwerkt zitten.

Avery werkt hard als manager in het restaurant, waarvan ze ooit hoopt dat het van haar is. Ze cijfert zichzelf ervoor weg en zet de klanten op nummer een om ze de beste ervaringen te geven. Op het moment dat het restaurant te koop komt, blijkt ze helaas niet genoeg geld te hebben en wilt de bank haar het bedrag niet lenen. Ze weet niet goed hoe ze het op moet gaan lossen en ziet haar droom eigenlijk in rook op gaan. De arrogante Emett is een man die weet wat hij wilt en heeft zijn zinnen gezet om burgemeester van het stadje te worden, zodat hij dingen voor elkaar kan krijgen. Het enige wat hem in de weg staat is zijn reputatie. Hij heeft zijn oog laten vallen op Avery, want zij is de laatste vrouw die niet voor hem zou vallen. Ze besluiten een deal te sluiten en helpen elkaar met de dingen die ze willen bereiken, maar de lijnen tussen gespeeld en echte gevoelens beginnen al snel te vervagen. Beide personages hebben zo hun rugzakjes bij zich en dat maakt ze tot realistische personages waar je ook echt in geloofd en die je zo voor je kan zien. Hun band met elkaar is niet van de een op de andere dag en je ziet hem voor je ogen groeien. Het verhaal wordt uit de twee personages dat blijf ik ten alle tijden echt een pluspunt vinden.

Dit is het eerste deel in de The Queen’s Cove serie en ik ben heel erg benieuwd naar het volgende deel. Het is een verhaal waar ik van heb genoten en waar ik met een vrolijk gevoel op terugblik.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *