Verborgen verdriet van Marleen Mentink

Na het verlies van haar moeder probeert Valerie de draad van haar leven weer op te pakken. De mensen om haar heen maken zich echter zorgen om haar. De aantrekkelijke Rick die ze onverwachts ontmoet maakt zich in het bijzonder zorgen om haar. Valerie wilt niets van de bemoeienissen weten en vlucht naar een vertrouwde plek uit haar jeugd. Daar wordt ze geconfronteerd met haar herinneringen. Zal Valerie de moed vinden om haar diepste gevoelens onder ogen te komen? En de goedbedoelde aandacht een plek kunnen geven?

Marleen Mentink heeft met dit boek haar debuut gemaakt en het is gelijk een verhaal wat bij je binnen komt. De proloog maakt je nieuwsgierig naar het verdere boek. Haar schrijfstijl is fijn en daardoor kan je, je nog meer inleven in het verhaal. Het heeft wel een belangrijk element wat een rol speelt en dat is het overlijden van een dierbare en het gevolg daarvan.

Valerie probeert na het verlies van haar moeder de draad weer op te pakken, maar dit roept de zorgen op van de mensen die om haar geven. Ze wilt er niks van weten, want alles gaat goed met haar. Als ze onverwachts de aantrekkelijke Rick ontmoet en ook hij zijn zorgen voor haar heeft besluit ze om te vluchten. Ze vertrekt naar een vertrouwde plek uit haar jeugd het Noord-Italiaans Porlezza. Hier wordt ze echter geconfronteerd met herinnerigen die ze onder ogen moet komen. Haar personage veranderd gedurende het verhaal heel sterk en die ontwikkeling komt best wel binnen. Van de mensen om Valerie heen voel je echt de liefde voor haar en het feit dat ze zich zo een zorgen maken om haar raakt me.

Het is lastig om me voor te stellen dat dit een debuut kan zijn van een auteur, want het voelt alsof ze het al langer doet. Ik kijk hierom dan ook erg uit naar een eventueel volgend verhaal van deze schrijfster om te zien wat ze nog meer in petto heeft.

Ik wil Marleen Mentink bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *