Leerling en meester (de boeken van de zienders deel 1) van Robin Hobb

Op een avond wordt er een jongen bij de Hertenhorst gebracht. De jongen is Fitz en hij is de bastaard van de troonopvolger. Fitz wordt ondergebracht bij de stalmeester, maar dan krijgt de koning interesse in hem. Zal het Fitz lukken om zich te bewijzen als meer dan een bastaard?

Robin Hobb besteed heel veel aandacht aan de wereld en de personages in haar verhaal, waardoor ik begrijp dat ze een geliefde schrijfster is op het gebied van fantasyboeken. Helaas was het voor mij in het begin een veroorzaker van een leesdip, omdat ik de actie in het verhaal miste. Naarmate het einde van het boek naderde merkte ik dat ik het boek niet meer neer kon leggen en heb ik het laatste stuk in een keer uitgelezen

Doordat de schrijfster veel aandacht besteed aan de personages kan je ze ook makkelijker begrijpen waarom ze sommige keuzes maken. Je volgt vooral Fitz in dit verhaal en hierdoor maak je zijn groei in het boek echt mee en ook de gevolgen die hij ondergaat voor het feit dat hij een bastaard is.

Ondanks mijn tegenstrijdige gevoelens die ik tijdens het lezen had heeft het boek het goed gemaakt met de onverwachte twist, waardoor ik benieuwd ben hoe dit verder gaat.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *