Wikkelkind van Diane Busink

Er wordt een klein meisje gevonden, ze wordt alleen niet vermist. Het mysterieuze meisje spreekt geen woord. Speltherapeut Noor gaat op zoek naar waar het meisje vandaan komt. De speurtocht leidt haar naar de schilderijen van Johannes Vermeer, een bijzonder sieraad en een aantal noodlottige bevallingen. Kan Noor de herkomst herleiden van dit mysterieuze meisje en hoe kan het dat de tijdlijn tussen de 17e eeuw en dit meisje zo dun lijkt te zijn?

Dit is de tweede roman van Diane Busink. Ze heeft een fijne schrijfstijl die je meeneemt de geschiedenis in en je dingen leert.

Noor is een speltherapeut die wordt verbonden aan dit mysterieuze meisje die nergens als vermist wordt opgegeven. Wie is dit meisje en wat heeft ze te maken met de schilderijen van Johannes Vermeer? Het verhaal wordt uit meerdere tijdlijnen geschreven en helaas wordt dit niet duidelijk aangegeven waardoor je om moet schakelen, dit haalt mij best wel uit het verhaal. Ik kon ook niet echt een verbinding krijgen met de personages hoewel ik de zoektocht naar de afkomst van het meisje wel heel interessant vond, want zo leer je nog eens wat uit de vroegere tijd.

Het boek heeft elementen erin zitten die ik interessant vind en dat had ze met haar vorige boek ook, maar juist doordat de perspectieven wisselingen niet goed aangegeven werden en het voor mijn gevoel soms hak op de tak ging weet ik niet of ik nog snel een boek van Diane op zou pakken.

Ik wil Godijn Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *