Alle mensen zijn (niet) gelijk van Ilse Bockstaele

Na een periode van vele oorlogen is het de vrouwen eindelijk gelukt om onder de juk van de mannen uit te komen. Hun grote droom wordt werkelijkheid als ze in verschillende enclaves gaan leven. Enkel voor de voortplanting hebben ze elkaar nog nodig, maar daarvoor zetten ze laboratoria aan het werk om alles op alles te zetten om totale autonomie te bereiken.
Alles gaat goed totdat Zeia een jongen, Thijn, ontmoet in het niemandsland tussen de enclaves. Is deze jongen de voorbode van een nieuwe oorlog? Na de ontmoeting met Thijn kan Zeia alleen nog maar een hem denken. De Leading Lady, Sarah Astrid, van de vrouwenenclave begint met het verspreiden van Fake news, maar waarom?

Ilse Bockstaele is met dit Young Adult romanboek gedebuteerd. Ze heeft met fijne schrijfstijl die je meeneemt in een dystopisch verhaal waarbij de mannen en de vrouwen gescheiden leven.

Het verhaal volg je door de ogen van Zeia en later ook door de ogen van Thijn, hierdoor leer je beide personages goed kennen. Beide personages zijn verschillend, maar toch trekken ze naar elkaar toe. Het boek wordt goed opgebouwd, het begint rustig en naarmate het boek vordert neemt ook de spanning toe en dat werkt zich uit in een climax, helaas voelde het verhaal daarna wel te snel afgesloten ik had graag nog iets meer gelezen, dus het boek had van mijn nog wat dikker gemogen.

Hou je van dystopische verhalen dan is dit zeker een boek om naar te kijken. Ik vond het een fijne kennismaking met de schrijfstijl van Ilse Bockstaele en ik ben benieuwd naar een volgend boek van haar.

Ik wil Godijn Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *