Opgescheept (new girls on the block deel 1) van Lianne Reijntjes

Else, Jenny en Lindsay drie totaal verschillende meiden die een ding gemeen hebben ze hebben een ongelukkige thuis situatie. Alle drie besluiten ze zich in te schrijven voor een woning en ze worden ingeloot, bij elkaar in een appartement. Hier hadden ze alleen niet op gerekend.
Omdat ze toch allemaal graag uit huis willen besluiten ze het er maar op te wagen en gaan ze het een kans geven. Ze zijn zo verschillend dat de situatie niet al te makkelijk is, daarnaast hebben ze ook nog persoonlijke dingen om mee te dealen. Kunnen ze volwassen worden en met elkaar samenleven?

Lianne Reijntjes heeft een fijne schrijfstijl die je meeneemt in het verhaal van drie meiden die qua karakter niet verder uit elkaar kunnen liggen en met elkaar samen moeten te zien gaan wonen, dit doet ze met veel humor maar ze heeft er ook zeker ruimte voor gemaakt om gevoelige onderwerpen erin aan te brengen over het vinden van jezelf en je eigen dromen volgen.

Else is een slimme meid, Jenny is een vrolijke meid en Lindsay is een pittige meid. Alle drie hebben ze hun eigen rugzakje waardoor ze besloten hebben om het huis te verlaten en je leert doordat het verhaal vanuit hun allemaal wordt verteld de reden kennen en leert de personages hierdoor goed kennen. De meiden hebben allemaal hun eigen mening en dat botst uiteraard nogal eens.

Het is een heerlijk feelgood verhaal en ik ben benieuwd wat het tweede deel in deze New girls on the block serie gaat brengen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *