De Vallois van Iris de Lis

Sophie’s leven wordt overhoop gegooid als haar ouders voor haar ogen worden doodgeschoten. De revolutionaire groep de Vallois vecht voor gelijkheid tussen de klassen en Sophie staat daarbij aan de verkeerde kant, maar waarom spaart de leider Jean haar dan? Ze moet het geheim wat haar vader haar toevertrouwde verborgen houden voor haar verleidelijke redder.
Jean krijgt de opdracht om Sophie te sparen. Het waarom snapt hij niet, maar hij is blij dat hij de mooie Sophie niet hoeft om te leggen. Zij kan toch onmogelijk betrokken zijn bij de misdaden van haar vader? Al snel blijkt zijn leider niet enige te zijn die interesse heeft in deze vrouw. Waarom is zij zo belangrijk en hoe kan hij haar beschermen tegen zulke machtigen vijanden?

Iris de Lis is gedebuteerd met dit boek en wat heb ik genoten van het verhaal en haar schrijfstijl. Het verhaal speelt zich volgens de flaptekst af in het jaar 1790 maar dat haalde ik helaas niet helemaal uit het verhaal, maar het stoorde me niet.

Sophie is een addelijke vrouw die haar ouders verliest dit heeft uiteraard een impact op haar, maar haar grote vraag is het waarom zij nog wel leeft. Het antwoord krijgt ze naarmate het verhaal vordert, maar het zit vol met twisten en niets is wat het lijkt. Het verhaal is spannend en laat je doorlezen tot het uit is.

Ik vond het een aangename ervaring met de schrijfstijl van deze schrijfster en benieuwd naar een eventueel volgend verhaal van haar hand.

Ik wil Godijn Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *