Vlucht voor het donker van Deirdre Vinck

Emma Wijnants gaat gebukt onder een beschadigd verleden. Na een stage die ze heeft gelopen in Nieuw-Zeeland keert ze tijdelijk terug en daar wordt ze verrast door een oud verlangen. Ze voelt zich aangetrokken tot Tyler, de beste vriend van haar broer, maar ze probeert de gevoelens te onderdrukken. Langzaam halen de oude demonen haar in, kan ze haar geheim verborgen houden? Zal het haar lukken om zich te focussen op haar toekomst, zonder toe te gaan geven wat ze voor hem voelt?

Deirdre Vinck heeft een prachtig debuut geschreven en je wilt gelijk al meer van deze schrijfster lezen. Het verhaal wordt goed opgebouwd en het verleden van het hoofdpersonage wordt langzaam blootgelegd aan de lezer. Er zitten veel emoties in het verhaal en de aantrekkingskracht wordt voelbaar beschreven.

Emma heeft een zwaar verleden en heeft haar leven verder opgepakt in Nieuw-Zeeland, maar nu haar stage daar voorbij is keert ze terug. Haar worstelingen met haar verleden worden mooi beschreven en zijn heel realistisch. Haar karakter wordt hierdoor heel erg gevormd en het is mooi om te zien hoe ze langzaam door het verhaal heen begint te groeien. Tyler is de beste vriend van Emma’s broer en je voelt gelijk dat het met hem goed zit en gunt voor hem het beste Hij worstelt ook met een aantal dingen, maar dat hij een rots in de branding is voor het kleine zusje van zijn beste vriend is gelijk mooi en duidelijk om te zien. Je gunt beide personages het allerbeste en hoopt op een einde dat voor hun past.

Helaas was het einde open en ik verlang zo erg naar een vervolg op dit verhaal, want dit kan niet de afloop zijn van deze personages dat gun ik ze gewoon niet. Ik hoop dat er snel een vervolg komt, want ik wil nog geen afscheid nemen van deze lieve personages. En wat de schrijfster betreft, daar wil ik ook zeker nog veel meer van lezen want dat er weer een goede eigen bodem schrijfster opgestaan is, is een ding wat zeker is.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *