Drakenhart (Drakenhart deel 1) van Nanouk Kira

In Dremséa werkt Durégo Eron eraan om drakenridder te worden. Een titel die hem een kans geeft om zijn familie trots te maken en om zijn verleden achter zich te laten. Als hij bijna zijn titel krijgt, wordt Ydrá de dochter van de stadsheer ontvoerd. Als hij haar vrij wilt krijgen zal hij een reeks opdrachten moeten uitvoeren. Hij doet zijn best, maar hij vermoed dat er meer achter de ontvoering van Ydrá zit. Haar ontvoerder kent geheimen die zelfs Durégo niet wist. Hij moet deel nemen aan een spel waarvan hij de regels niet kent. Zal hij vrij komen of zit hij net zo gevangen als de drekar die hij wilt bevrijden?

Nanouk Kira is met dit boek gedebuteerd en omdat ik al nieuwer werk van haar heb gelezen zag ik toch wel kleine verschillen. Haar schrijfstijl is nog steeds vlot waardoor je door het boek heen gaat, maar soms voelde het alsof er over veel dingen niet gesproken werd.

Durégo krijgt de kans om drakenridder te worden en daarmee zijn familie trots te maken en zijn verleden achter zich te laten. Zijn verleden heeft nogal een invloed op hem gehad, maar heeft het nu eigenlijk nog steeds. Als hij op het punt staat om de titel te krijgen wordt de dochter van de stadsheer ontvoerd. Hij gaat achter haar aan en komt in een spel terecht waarin hij de regels niet kent en hij het gevoel heeft dat er meer aan de hand is. De ontvoerder van de dochter blijkt geheimen te kennen die Durégo niet kent, maar waar hij wel graag achter wilt komen. De personages en de intriges die naar voren komen worden goed beschreven, maar soms ook wel heel vluchtig waardoor je niet altijd een duidelijk beeld kreeg. En wellicht hoort dat ook wel bij dit verhaal.

De titel zet je misschien wel een beetje op een verkeerd spoor aangezien er niet heel veel draken in voor komen, maar het is een dubbele betekenis. Ik ben heel benieuwd wat het volgende deel van deze serie gaat brengen.

Ik wil Nanouk Kira bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *