Scarred (Nooit gedacht deel 2) van Emily McIntire

Er was eens lang geleden, een koning, helaas overleden. Hij liet twee zoons na, nu mannen. Eentje geliefd en eentje verbannen. De oudste moest een kroon dragen, maar niet voordat hij een dame naar haar hand kon vragen. De jongste was slecht en goddeloos. En de bruid die de nieuwe koning koos, moest leven volgens een leer: Kom niet in de buurt van de duistere heer. Ze deed trouw wat ze had beloofd. Behalve ’s nachts als het licht was gedoofd. Want in het donker nam ze zijn hand, en volgde hem naar zijn schaduwenland. Fouten werden gemaakt, geheimen gesmeed, de dame vergat haar beloftes, vergat ook haar eed. Want hoewel de nieuwe koning voor haar was geknield, was het enkel de duistere prins van wie zij hield. Kan ze overeind blijven in de duisternis?

Emily McIntire is weer terug met een twist aan een klassiek Disney verhaal en dit keer heeft het iets weg van The Lion King, met vooraf de waarschuwing dat dit een verhaal kan zijn die niet voor iedereen geschikt is. Mij wist ze weer vanaf het eerste hoofdstuk mee te nemen in de wereld die ze heeft gemaakt en met de personages die daarbij horen. Ik wilde steeds maar meer van vooral de duistere prins.

Sara is een jonge vrouw waarvan haar hand gevraagd wordt voor de geliefde koning. Ze neemt het aanbod aan, maar al snel wordt het duidelijk dat er meer achter deze keuze schuil gaat. Haar verhaal wordt langzaam blootgelegd en wordt steeds verder ontwikkeld. Je merkt dat ze soms een beetje naïef is voor de dingen om haar heen, maar toch ook een krachtige vrouw die voor iets wilt vechten. Alleen of het voor het juiste is, dat moet nog blijken. De duistere prins daarin tegen blijft lange tijd gehuld in een mysterie waardoor je nieuwsgierig blijft naar zijn complete verhaal en zijn geschiedenis. Ook bij hem zit er meer schuil achter zijn plannen. De aantrekkingskracht tussen de twee personages wordt mooi beschreven en je voelt hem ook. Beide komen voor vele keuzes te staan en nemen risico’s met de beslissingen die ze maken. Het is een verhaal over wraak en haat, maar ook over liefde.

Ik ben heel benieuwd naar het volgende deel in de Nooit gedacht serie en ik hoop dat die me net zo in de ban weet te nemen als dat dit deel heeft gedaan. Hopelijk brengt deze schrijfster nog meer boeken uit, want wat geniet ik van haar schrijfsijl.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *