Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: De knappe Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later heeft die zaak nog een grote impact achtergelaten op het stadje. Pip merkt dit en heeft zich altijd al afgevraagd wat er nu echt is gebeurd. Ze kiest deze zaak als haar profielwerkstuk en al snel komen er geheimen boven die iemand liever verborgen wilt houden. Pip lijkt wel tegengewerkt te worden, leeft de echte moordenaar dan nog?

Holly Jackson heeft een goede Mysterie YA neergezet, die je ieder keer op een ander spoor zet en je dus niet weet hoe het nu echt zit. Hierdoor blijf je lezen en is het boek snel uit. Holly Jackson heeft veel oog voor de details gehad, maar het zorgt er niet voor dat het niet meer te volgen is. Haar schrijfstijl is erg aangenaam om te lezen.

Pippa “Pip” Fitz Amobi heeft een interesse in de zaak die vijf jaar geleden in haar kleine stadje is gebeurd en besluit haar profielwerkstuk er over te hebben. Hoe verder ze begint te graven des te meer geheimen er boven te lijken komen. Pip wordt neergezet als een studiebol en zet ook echt haar tanden in dit project, maar helaas vind ik de acties die ze doet niet passen bij haar leeftijd of voor iemand die eigenlijk meer met haar neus in de boeken zit. Ook kreeg ik niet echt een connectie met haar ondanks dat het verhaal goed in elkaar stak.

Dit is het eerste deel van een serie en ik snap de hype volledig rond dit boek en/of deze serie, maar helaas heeft het mij niet kunnen overtuigen om verder te lezen in deze serie.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *