Losse handjes van Lyona Rose

Losse handjes gaat over Senna, een meisje van dertien jaar dat in een gevaarlijke situatie terecht komt als ze Valentino ontmoet. Senna groeit op bij haar afstandelijke moeder en kent geen fijne thuissituatie. Op zoek naar liefde en veiligheid raakt ze in de ban van Valentino en krijgt ze na een periode van grooming te maken met mishandeling en seksueel geweld. Ze houdt uit angst voor Valentino haar geheim verborgen, zelfs voor haar beste vriendin Nicki. Op verschillende momenten maakt Senna keuzes die niet goed voor haar uitpakken, want ze kan op die momenten niet anders. Of toch wel?

Lyona Rose heeft een aangrijpend waargebeud verhaal geschreven, dat schokkende elementen bevat. Haar manier van schrijven zorgt ervoor dat het verhaal je raakt zelfs al ben je niet het bedoelde publiek voor het boek. Het is een verhaal die zeker meer gedeeld moet worden, want het is goed om over te lezen niet alleen voor meisjes maar ook zeker voor jongens want het kan hun uiteraard ook overkomen.

Senna is een meisje die makkelijk beinvloedbaar is doordat ze in haar leven nooit liefde heeft gekend en Valentino weet daar slim op in te spelen. Hij zorgt ervoor dat Senna zich geliefd voelt en als dat gebeurd komt zijn ware aard naar buiten. Senna is een meisje die ik zo graag onder mijn hoede zou willen nemen als dat kon, want ze verdient zoveel meer. Het verhaal gaat best wel snel en het einde vond ik hierdoor een beetje afgeraffeld aanvoelen dat is best wel jammer voor zo een aangrijpend en belangrijk verhaal.

Ik ben dan niet het geschikte publiek voor dit boek, maar vind het zeker belangrijk dat dit verhaal er is en dat vooral jonge mensen ervan af weten. Want het is vooral voor hun bedoeld. Ik hoop dat Lyona Rose nog verhalen uitbrengt, want schrijven kan ze zeker.

Ik wil Lyona Rose bedanken voor dit recensie – exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *