Kerstmis in New York van Jenny Holiday

Prinses Marie van Eldovia wilde nooit de troon bestijgen, maar sinds de dood van haar moeder rust dat lot op haar schouders. Tijdens een staatsbezoek aan New York City wordt ze opgepikt door een stugge taxichauffeur genaamd Leo. Het is voor het eerst in tijden dat Marie zich thuis voelt en ze vraagt hem om de rest van de trip haar chauffeur te zijn.

Leo Ricci moet een hoop ballen hooghouden, de zorg voor zijn zusje, zoveel mogelijk uren maken in zijn taxi en bijklussen in het appartementencomplex. Hij zit eigenlijk niet te wachten op meer verantwoordelijkheden, maar als er bij toeval een heuse prinses in zijn taxi stapt kan hij geen nee zeggen. Hij hoopt een extra zakcentje te verdienen zodat hij Gabby een leuke kerst kan bezorgen. Hij begint gevoelens voor Marie te ontwikkelen, maar als kerst dichterbij komt is daarmee ook het vertrek van Marie in zicht en dat zorgt voor een knoop in zijn maag. De match is onmogelijk, maar wat als de prinses de vrouw van zijn dromen blijkt te zijn?

Jenny Holiday heeft een hele fijne schrijfstijl die je meeneemt in het leven van twee totaal verschillende personages tegen het winterse décor van New York City. Ze schrijft op een beeldende manier zodat je alles voor je kan zien en je ook echt even waant op andere plekken.

Marie van Eldovia heeft geen zin om de troon te bestijgen, maar dat is precies wat haar nu te wachten staat nu haar moeder is overleden. Ze is een koppige jonge vrouw met een sterke eigen wil, die vaak wel wilt dat dingen op haar manier gaan en niet anders. Nu haar moeder er niet meer is vind ze het best wel zwaar en gaat ze gebukt onder rouw, verdriet en misschien ook wel boosheid. Tijdens een werkbezoek komt ze in de taxi terecht van Leo Ricci en hij laat haar sinds een lange tijd weer ergens thuis voelen, ze vraagt hem hierom ook of hij haar de rest van de trip wil rondrijden. Leo zit hier totaal niet op te wachten, omdat hij al zoveel verantwoordelijkheden op zijn schouder heeft rusten. Hij draagt de zorg van zijn jongere zusjes op zich en moet de eindjes flink aan elkaar knopen, dus ondanks zijn tegenzin accepteert hij toch het aanbod van de prinses zodat hij zijn kleine zusje eindelijk een fijne kerst kan bezorgen. Ze zijn twee personages uit twee totaal verschillende werelden, die ondanks alle verschillen een connectie met elkaar hebben. Door de manier waarop ze met elkaar omgaan en het gevoel van zichzelf kunnen zijn in tijden die niet makkelijk zijn voor hun beide wordt er een band geschept. Marie en Leo weten je gevoelens al te raken, maar de lieve Gabby kan er ook wat van. Naast deze drie personages maken we ook kennis met de vader van Marie, haar beste vriend en de zus van Leo.

Ik heb volop genoten van dit heerlijke verhaal en dat er spice in het verhaal naar voren zou komen had ik eigenlijk niet verwacht, maar het past wel goed in het verhaal. Ik ben heel benieuwd naar een volgend boek van deze auteur en ik kan dan ook niet wachten om die op te kunnen gaan pakken.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *